REKLAMI GEÇ

5 bakanın memleketi HAYIR dedi

5 bakanın memleketi HAYIR dedi

16 Nisan Referandumu bazı bakanlar için istenilen şekilde sonuçlanmadı. 1 Başbakan, 2 Başbakan Yardımcısı ve 23 bakandan oluşan kabinenin 5 bakanının memleketleri, tercihlerini “Hayır”dan yana kullandı. Bu bakanlar arasında Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ve aslen Denizlili olan Bakan Fatma Betül Sayan Kaya da var.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2017 Pazartesi, 15:37

Türkiye, yeni Cumhurbaşkanlığı ve Hükümet sistemine ilişkin tercihini ‘Evet’ten yana kullanırken,Denizli’de gözler iki hemşerimizin bulunduğu Bakanlar Kurulu’na çevrildi. Başbakanlık ile birlikte 26 koltuktan oluşan Bakanlar Kurulu’ndaki 5 bakanın memleketi Anayasa Değişikliği’ne ‘Hayır’ dedi. Başbakan Binali Yıldırım, Türkeş ve Albayrak gibi kabinin 3 önemli ismi ise memleketleriyle gülerken, seçim bölgelerinde istedikleri sonucu alamadı.

DENİZLİLİ İKİ BAKAN DA VAR
Memleketlerinde istediği sonuçları alamayan kabine üyeleri arasında Denizli siyasetinin gelmiş geçmiş en önemli isimlerinden biri olarak gösterilen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve bir süre önce aslen Denizlili olduğun öğrendiğimiz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da bulunuyor. Zeybekci ve Kaya’nın yanı sıra Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik’in hem memleketi hem seçim bölgesi olan Adana, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun hem memleketi hem de seçim bölgesi olan Antalya ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in memleketi Artvin’den ‘Hayır’ çıktı. Çelik’in seçim bölgesi Şanlıurfa ise ‘Evet’ dedi.

YILDIRIM, TÜRKEŞ VE ALBAYRAK SEÇİM BÖLGELERİNDE ÜZÜLDÜ
Aslen Erzincanlı olan Başbakan Binali Yıldırım referandum sonrası memleketiyle gülerken, seçim bölgesi İzmir yine HAYIR dedi. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in memleketi Kayseri ‘Evet’ dese de seçim bölgesi Ankara, yüz güldürmedi. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da kabinede Yıldırım ve Türkeş’le aynı kaderi yaşayan isim oldu. Albayrak’ın memleketi Trabzon referandumda ‘Evet’ derken, seçim bölgesi İstanbul’dan istediği sonuç çıkmadı.

BAKAN ZEYBEKCİ ÇOK ÇALIŞTI AMA
Ak Parti Denizli Milletvekili ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, her zamankinden çok daha yoğun bir mesai harcadığı referandum öncesi çalışma temposuna rağmen memleketi Denizli’den istediği sonuçları göremedi. Zeybekci tüm ilçeleri tek tek dolaşmış, partinin teşkilatlarıyla yoğun olarak toplantılar gerçekleştirmiş ve bizzat seçim kampanyasını yakından takip ve koordine etmişti.

BAKANIN 3 KENTİ DE “HAYIR” DEDİ
Aslen Denizlili olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın gözü şüphesiz 16 Nisan akşamı 3 kente çevrilmişti. Bakan Kaya’ın asıl memleketi Denizli, yıllar önce ailesinin göç ettiği ve şu an yaşadığı Muğla ve seçim bölgesi İstanbul, ne yazık ki referandumda tercihini “Hayır”dan yana kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı