REKLAMI GEÇ

AK Parti kendi evlerinde yenildi

AK Parti kendi evlerinde yenildi

Anayasa’nın 18 maddesiyle Türkiye’de köklü bir değişikliği de beraberinde getiren referandum tamamlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre seçmenin yüzde 51’i tercihini “evet” yönünde kullandı. Denizli’de ise tam tersi bir sonuç ortaya çıktı. Denizlili seçmen, yüzde 55 ile “Hayır” dedi, değişimi istemediklerini ortaya koydu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2017 Pazartesi, 12:44

19 ilçesi bulunan Denizli’de yalnızca 5 ilçede “evet” oyları önde çıktı. Acıpayam, Çameli, Kale, Tavas ve Beyağaçlı seçmen tercihlerini evet yönünde kullandı.

14 İLÇE “HAYIR” DEDİ
Denizli’den “Hayır” oylarının çıkmasını sağlayan ilçe sayısı ise 14. Seçmen yoğunluğunun bulunduğu Merkezefendi ve Pamukkale ile birlikte Bozkurt, Baklan, Serinhisar, Honaz, Bekilli, Babadağ, Sarayköy, Güney, Çivril, Çardak, Çal ve Buldanlı seçmenlerin çoğunluğu “Hayır” diyerek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini istemediklerini ortaya koydu.

AK PARTİLİ BELEDİYELERDE HAYAL KIRIKLIĞI
Yerel seçimlerde büyükşehir ile birlikte 15 belediyeyi kazanan AK Parti, referandumda adeta evlerinde vuruldu. İlçelerinde “Evet” çıkan AK Partili belediyeler Acıpayam, Çameli, Kale, Tavas ve Beyağaç’ta başkanlar sınıfı geçti.

EVLERİNDE YENİLENLER
AK Partili belediyeler tarafından yönetilen 9 ilçede ise referandumda Denizli’den umutlanan AK Parti’ye büyük hayal kırıklığı yaşattı. Bir önceki seçimlerde ciddi oy oranlarıyla kazandıkları ilçelerde açık ara “Hayır”ın çıkması yönetimleri de zor durumda bıraktı.

Denizli’nin seçmen potansiyeli en büyük AK Partili belediyelerin bulunduğu ilçeler Merkezefendi, Pamukkale, Çivril, Honaz, Sarayköy, Çivril, Güney, Çardak ve Babadağ “Hayır”dedi, AK Parti adeta evinde yenildi.

CHP VE MHP’Lİ BELEDİYELER
CHP’nin yerel yönetimler seçimlerinde başarılı olduğu Bozkurt, Bekilli ve Buldan ile MHP’nin tek belediyesi Çal’da da seçmen tercihlerini hayır yönünde kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı