REKLAMI GEÇ

Denizli’de “Evet” ve “Hayır”ın en yüksek olduğu ilçeler

Denizli’de “Evet” ve “Hayır”ın en yüksek olduğu ilçeler

Denizli referandumda seçimini yaptı, tercihini hayır yönünde kullandı. Ancak, iki ilçe var ki tercihleriyle ön plana çıktı. Denizli’de “Evet” oyu veren en yüksek ilçe yüzde 70.3 ile Çameli olurken, “Hayır’ın en yüksek olduğu ilçe yüzde 67.5 ile Sarayköy. İki ilçede 2007 ve 2010’da gerçekleştirilen referandumlarda da aynı tercihleri ortaya koymuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2017 Pazartesi, 13:51

Referandum tamamlandı, Denizli “Hayır” dese de Türkiye genelinde evet oyları yüzde 51 ile sınırı geçti, anayasa değişikliği onaylandı.

“EVET”İN EN YÜKSEK OLDUĞU İLÇE
Resmi olmayan kesin sonuçlar referandumda kararın “evet” yönünde olduğunu ortaya koyduğu seçimlerin Denizli’deki yansımasında iki ilçe ön plana çıkıyor. Evet kanadının en yüksek destekçisi, geçmiş seçimlerde de AK Parti’nin en yüksek oyu aldığı Çameli oldu. Sandığa giden Çamelili seçmenin yüzde 70.3’ü tercihini “Evet” yönünde kullandı. Çamelili seçmenlerin yalnızca yüzde 29.7 “Hayır” dedi.

HAYIR O İLÇEDE REKOR KIRDI
Denizlili seçmenin yüzde 55 ile “Hayır” dediği referandumda bu kanatta yer alan ilçelerin başında Sarayköy geldi. AK Partili belediye tarafından yönetilen Sarayköy’de seçmenlerin yüzde 67.5’i “Hayır” diyerek önemli bir orana ulaştı. Sarayköy’deki seçmenlerin yüzde 32.5’i tercihlerini “Evet” yönünde kullandı.

GELENEKLERİNİ BOZMADILAR
Daha önceki yıllarda gerçekleştirilen referandumlarla kıyaslandığında bu iki ilçede tablonun değişmediği görülüyor. Çameli 2007 ve 2010 yıllarında yapılan referandumlarda da benzer bir irade ortaya koymuş ve “Evet” demişti.

Sarayköy’de de 2007 ve 2010 referandum sonuçları ile 16 Nisan halk oylamasında alınan sonuçlar paralellik gösteriyor. Sarayköylü seçmenler daha önceki iki seçimde de tavırların “Hayır” yönünde kullanmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı