REKLAMI GEÇ

Referanduma saatler kala, Denizli’de büyük sessizlik

Referanduma saatler kala, Denizli’de büyük sessizlik

16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda Denizli’de 734 bin 996 seçmen, 2 bin 149 sandıkta oy kullanacak. Referanduma saatler kala il genelinde büyük sessizlik yaşanıyor. 2010 yılında yapılan referandumda Denizli’de yüzde 53.53 hayır, yüzde 46.47 evet oyu çıkmıştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Nisan 2017 Cuma, 15:15

Denizli İl Seçim Kurulu, Yüksek Seçim Kurulu’nun nezaretinde referandum için çalışmalarını günler öncesinden tamamladı. Denizli, referanduma saatler kala adeta nefesini tuttu, Pazar gününü bekliyor. İl genelinde büyük bir sessizlik hakim.

Denizli genelinde 2 bin 149 sandık kurulacak. 734 bin 996 seçmenin oy kullanma hakkı var. Pamukkale ve Merkezefendi ilçeleri en fazla seçmenin sandığa gideceği merkezler olacak. Pamukkale İlçesi’nde kurulacak 613 sandıkta 237 bin 629, Merkezefendi İlçesi’nde ise 535 sandıkta 208 bin 451 seçmen oy kullanacak. İki ilçede 446 bin 80 seçmen referandumda kararlarını sandığa yansıtacak.

Cezaevlerindeki tutukluların oy kullanması için 8 sandık kurulacak. 4 sandık Honaz İlçesi’nde bulunan Kocabaş Kapalı ve Açık cezaevlerindeki tutuklular için kurulurken; Çameli, Çivril, Kale ve Sarayköy cezaevlerinde de birer sandık kurulacak. Denizli’nin en az seçmenine sahip ilçesinin Baklan olduğu belirtildi. Baklan’da 4 bin 443 seçmen için 17 sandık kurulacak.

“HASTALAR SANDIĞA GÖTÜRÜLECEK”
Denizli’de 16 Nisan’da hastalığı nedeniyle sandığa gidemeyecek vatandaşlar, ambulansla oy kullanmaya götürülecek. İl Sağlık Müdürlüğü, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle gerekli hazırlıklar yapıldı, hasta nakil araçları görevlendirildi. Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan 444 38 33 numaralı ‘Evde Sağlık Hizmetleri Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım isteyecek olan hastalar, tahsis edilen sağlık araçlarıyla oy kullanacakları sandığa götürülecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı