REKLAMI GEÇ

Referandumda oy kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Referandumda oy kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu için sandık başına giden seçmen, oyunun geçersiz sayılmaması için bazı konulara dikkat etmeli. İşte oy kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2017 Cumartesi, 13:44

Türkiye, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması için yarın sabah sandık başına gidiyor. Vatandaşların oylarının geçerli olması için sandık başında bazı konulara dikkat etmesi gerekiyor. Hem “Evet” hem de “Hayır” bölümüne iki kez mühür basılması da oyu geçersiz kılacak.

Buna göre, sandık kurulunca verilen ve kurulca düzenlenmiş biçim ve renkte olmayan, Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı, arkasında sandık kurulu mührü bulunmayan oy pusulaları kabul edilmeyecek.

Oy pusulasında “Tercih” mührü basılmamış oylar geçersiz sayılacak. Ayrıca hem “Evet” hem de “Hayır” bölümüne iki kez mühür basılması da oyu geçersiz kılacak. Diğer alana taşacak ya da iki alanın ortasında basılacak “Tercih” mührü de oyu geçersiz yapacak.

OY KULLANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Bütünlüğü bozulacak şekilde yırtılmış veya koparılmış, üzerine “Tercih” mührü dışında veya “Tercih” mührü yerine herhangi bir özel işaret, isim, imza kaşesi, mühür ya da parmak izi basılmış oy pusulaları geçerli sayılmayacak.

Üzerinde yer alan bölümleri belirgin bir şekilde ve özel olarak karalanmış, çizilmiş veya işaretlenmiş, üzerinde yer alan matbu yazıların ve şekillerin dışında yazılar, harfler veya sayılar yazılmış, şekiller çizilmiş birleşik oy pusulaları da geçersiz sayılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı