REKLAMI GEÇ

Oylarını böyle kullandılar

Oylarını böyle kullandılar

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni öngören 18 maddelik Anayasa değişikliği sabah 08.00’den itibaren vatandaşların oyuna sunulurken, sandığa gidemeyen engelli, yaşlı ve yatağa bağımlı hastalar, talep ettikleri takdirde evlerinden alınıp ambulansla oy kullanacağı sandığa götürülüyor ve tekrar evlerine bırakılıyor.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2017 Pazar, 14:42

İl Sağlık Müdürlüğü, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda, referandumda oy kullanmak isteyen fakat sağlık yardımı olmaksızın oy kullanamayacak hastalar için gün boyu hizmet verildi.

EKİPLER GÜN BOYU HİZMET VERDİ
Geçtiğimiz hafta içinde gerçekleştirilen organizasyonla, yardım almadan oy kullanmaya gidemeyecek olan vatandaşlar belirlenmiş ya da 444 38 33 nolu telefon hattına müracaat eden hastalar kayda alınmıştı. Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından görevlendirilen Denizli Devlet Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi ve diğer sağlık kurumlarından görevlendirilen onlarca ambulans, oy kullanma işleminin başladığı saat 08.00’den itibaren yatağa bağımlı vatandaşları evlerinden alarak oy kullanacakları sandığın bulunduğu okullara taşıdı. Bu hizmetin, oy kullanma işleminin sona erdiği 17.00’ye kadar süreceği bildirildi.

FATMA NİNE OYUNU BÖYLE KULLANDI
Şemikler Mahallesi’nde oturan ve bir süre önce kalp ameliyatı olan 79 yaşındaki Fatma Atabay’da bu hizmetten yararlanan vatandaşlar arasındaydı. Ambulansla evinden alınarak oyunu kullanacağı AYDEM Fen Lisesi’ne götürülen ve sandığa kadar sedyede taşınan Fatma Karabay, vatandaşlık görevini yerine getirdi.

“VATANDAŞLIK GÖREVLERİNİ YAPMALARINA YARDIMCI OLUYORUZ”
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın talimatıyla birlikte ilde bulunan sağlık yöneticileri olarak hastanede yatan veya evde sağlık hizmeti alan vatandaşların oy kullanabilmeleri için gerekli tüm çalışmaları titizlikle yürüttüklerini belirtti. Öztürk, “Talepte bulunan hastalarımız evde sağlık hizmeti ekibi tarafından değerlendirilerek hasta nakil araçları ile oy verecekleri merkezlere taşınacak ve oy verme işleminden sonra alındıkları yere geri götürülüyor. Bu şekilde Denizli genelinde, 380’i Evde Bakım Hizmeti’ne tabi toplam 700 hasta vatandaş tespit edildi. Bu hastalarımızın vatandaşlık görevini yerine getirmelerine yardımcı oluyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı