REKLAMI GEÇ

Destici: “ABD’nin Suriye operasyonunu destekliyoruz”

Destici: “ABD’nin Suriye operasyonunu destekliyoruz”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Amerika Birleşik Devletinin Suriye’ye yaptığı operasyonu desteklediklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Nisan 2017 Cuma, 15:40

Büyük Birlik Partisi Denizli İl Başkanlığı ve Alperen Ocaklarının Sivil Toplum Kuruluşlarına düzenlediği toplantıya katılmak üzere Denizli’ye gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, hem gündemi, hem de referandumu değerlendirdi. Toplantıya AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, Alperen Ocakları Genel Başkanı Muras Aslan, partililer ve STK temsilcileri katıldı.

ABD’nin Suriye’ye yaptığı hava saldırısını değerlendiren Destici, “Zor bir coğrafyadayız. Türk ve İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı var. Bunlardan en çok etkilenen sınırımızın yanı başındaki Suriye ve Irak. Buralarda insanlık dışı katliamlar ve soykırımlar oluyor. Orada mazlum ve masum Müslüman kardeşlerimiz ve siviller şehit ediliyor. Topraklarından yerlerinden ve yurtlarından oluyorlar” dedi.

ESAD’IN KİMYASAL SALDIRISI
İdlib’de Esad güçlerinin kimyasal gazlı saldırısı sonucu yüzlerce çocuk ve gencin hayatını kaybettiğini anlatan Destici, “İnsanlık ve savaş suçu işlendi. Bir vahşet gerçekleştirildi. Bu saldırıyı gerçekleştiren Esed rejimini ve bugüne kadar ona destek veren Rusya’yı, İran’ı, Çin’i ne kadar Emperyalist Küresel güç varsa hepsini lanetliyorum” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler’in katliamı kınaması, bunun Rusya tarafından veto edilmesi ve batının sadece bir kaç kınamayla işi geçiştirmeye çalışmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade eden Destici, “Müslüman rejim tarafından Laskiye ya da Şam’da bir Hristiyan kasabasına böyle bir saldırı yapılmış olsa acaba batının tepkisi bu kadar mı olurdu?” diye sordu.

“ABD’NİN TAVRINI TAKİP EDECEĞİZ”
Sabaha karşı ABD’nin bu saldırının gerçekleştirildiği Suriye askeri üssünü bombalamasını doğru bulduğunu dile getiren Destici, “İslam dünyasının ya da hür dünyanın tepkisini dindirme adına olayın şiddetini, sıcaklığını düşürme adına yapılıp yapılmadığını önümüzdeki süreçte göreceğiz. Sadece hava üssünün ve askeri bölgenin bombalanmasıyla sınırlı kalınırsa demek ki burada niyet dediğimiz gibi oluşan tepkiyi dindirmek ve öbür taraftan el altından Esed’e sen yürü demek anlamına gelir. Bekleyip göreceğiz ve takip edeceğiz. Suriye de huzurun ve iç barışın sağlanması rejim değişikliğine bağlıdır. Bu rejim buradan gitmelidir. Çünkü faturası ortadadır. Yüz binlerce masum hayatını kaybetmiş, milyonlarca insan da mülteci durumundadır. Bunun müsebbipleri bedelini ödemek zorundadır” dedi.

“SİVİL SİYASET İLK KES İNİSİYATİF ALDI”
16 Nisan da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu ile ilgili de konuşan Destici, “Aziz Milletimiz vesayet sisteminin her türlü müdahalesine, yapılan ilk seçimde oylarıyla gerekli cevabı vermiştir. En son 15 Temmuz’ da canıyla bedeniyle kendini ortaya koymuştur. Halkımız; 1950 seçimleri sonrası Menderes’i, 1960 sonrası Demirel’i, 1980 sonrası Özal’ı, 2002 sonrası Erdoğan’ı iktidara getirmiş ve fakat milletten yetki alan siyasiler, vesayetçi sistemi demokrasimiz üzerinden kaldırmayı başaramamışlardır” dedi.

“İlk defa sivil siyaset Anayasa ile ilgili inisiyatif almış ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile değişiklik teklifini milletin önüne getirmiştir” diyen Destici, “Ülkemizde sistem tartışmaları 94 yıldır sürmektedir. Her dönem yönetim sisteminden şikâyet edilmiş ve sistem tartışmaları yapılmıştır. Partimiz, temel felsefesi itibari ile demokrasiyi özümsemiş, milliyetçi, maneviyatçı bir siyasi harekettir. 16 Nisan’da milletimizin yüksek tercihine sunulacak olan Hükümet Sistemi Değişikliği teklifini de bu çerçevede değerlendirmekteyiz. Cumhuriyet ve öncesi siyasi hayatımızın çok pahalı yaşanmış acı tecrübelerini de dikkate alarak Türkiye’mizin darbe anayasası ile oluşturulmuş mevcut sistemden kurtarılarak tam demokratik yeni bir sistem değişikliğine ihtiyaç duyduğu da muhakkaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı