REKLAMI GEÇ

Dışişleri Bakan Yardımcısı memleketinde

Dışişleri Bakan Yardımcısı memleketinde

Cumhurbaşkanlığı dışişlerinden sorumlu başdanışmanı iken Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevine getirilen Denizlili bürokrat Ahmet Yıldız, yeni görevine atandıktan sonra ilk kez Denizli’ye geldi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 24 Mart 2017 Cuma, 21:44

Denizlili bürokrat Ahmet Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli mitingi için memleketine geldi. Cumhurbaşkanlığı’nda dış işlerinden sorumlu başdanışmanı iken Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevine getirilen Yıldız, hemşerileriyle hasret giderdi.

Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu başta olmak üzere Denizlili protokol mensupları ve işadamlarıyla görüşen Yıldız, “Memleketimde cumhurbaşkanımızın mitingine katılmak bana büyük mutluluk verdi. Umarım, Denizli referandumda hepimizi mutlu eder” dedi.

2000-2002 ve 2005-2006 yıllarında Şam, 2004-2005 yıllarında Riyad Büyükelçiliği’nde birinci müsteşar olarak görev yapan Yıldız, 2006-2008 yılları arasında ise Cidde Başkonsolosluğu görevini ifa etti. 2008-2009 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Irak Dairesi Başkanı ve 2009-2011 yıllarında da Musul Başkonsolosu olan Ahmet Yıldız, 2011-2014 yıllarında Saraybosna büyükelçiliği yaptı, 1 Temmuz 2014 itibariyle Başbakan başdanışmanı oldu. Ayrıca Dış Politika Danışma Kurulu üyesi olan Yıldız, Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle, Cumhurbaşkanlığı dışişlerinden sorumlu başdanışmanı görevini üstlendikten sonra, geçtiğimiz günlerde Dış İşleri Bakan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

TEKERLEKLİ SANDALYE İLE GELDİ YÜRÜYEREK YANINA GİTTİ
İşadamı Rıza Akça ise, miting alanına oğlu Osman Akça ile birlikte geldi. Akça, rahatsızlığı nedeniyle miting alanına tekerlekli sandalyeyle geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın dostu olarak bilinen Rıza Akça, yeşil pasaportunu almak için platforma oğlunun da yardımıyla yürüyerek çıktı. Kürsüde Erdoğan ile kısa süre sohbet eden Akça, “270 milyon dolar ihracatımızı, siz partili cumhurbaşkanı olduktan sonra ikiye katlarız” dedi.

İLK O GELDİ
Bu arada, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da miting alanına gelen ilk işadamı olarak dikkat çekti. Zorlu, hemşehrileri ile hasret giderirken, başta kuzeni Zafer Katrancı olmak üzere Babadağlı işadamları ile uzun süre sohbet ettiği görüldü.

ÖZBAŞ’IN ÇİFTE MUTLULUĞU
Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Denizli ziyaretinde çifte mutluluk yaşadı. 24 Mart 1971 doğumlu olan Özbaş, “Bugün 46 yaşına girdim. Doğum günümde reisimiz Denizli’ye geldi. Çok mutluyum. Bir günde iki kutlama yaptım” dedi.

DAMAT ALBAYRAK DA MİTİNGDEYDİ
Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da protokolde yerini aldı. Özellikle Denizlili siyasetçilerle yakından ilgilenen Albayrak, toplu açılışlar sonrası satranç takımlarını platformdan izleyicilere attı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı