REKLAMI GEÇ

E-ticarete yüzde 80 destek

E-ticarete yüzde 80 destek

2017 yılını ihracat seferberliği yılı ilan eden Ekonomi Bakanlığı, e-ticaret sitelerinde boy gösterip, dünya e-ticaret ağına katılan işletmelere destek kararını açıkladı. E-ticaret için yapılacak olan harcamanın yüzde 80’nini Ekonomi Bakanlığı karşılayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2017 Salı, 16:21

Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Akdeniz İhracatçılar Birlikleri, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, İstanbul Sanayi Odası, Ankara Sanayi Odası, Ankara Ticaret Odası gibi kuruluşlar, üyelerini e-ticaret platformlarına toplu üye yapmaları ve bundan doğan maliyeti ödemeleri halinde, ödemenin yüzde 80’ini Ekonomi Bakanlığı karşılayacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üç e-ticaret platformu belirleyerek Ekonomi Bakanlığı’na ilk başvuruyu yaptı. E-ticaret sitelerine toplu üyeliğine getirdikleri yüzde 80’lik hibe desteğiyle ilgili bilgi veren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Önümüzdeki günlerde e-ticaret platformlarında tabiri caizse bir Türk işgali yaşanacak. Türk şirketlerimiz, on binlerce ihracatçımız e-ticaret sitelerinde bundan sonra boy gösterecek. İhracatçımıza verdiğimiz tüm desteklerimiz, küresel ticaretteki konumumuzu sürdürülebilir bir şekilde geliştirmek içindir. Toplu üyelik yöntemiyle sadece farkındalığı artırma ve e-ticaret dünyasına girişi firmalar için kolaylaştırmakla kalmıyoruz, aynı zamanda e-ticaret platformları nezdinde maliyet avantajı da elde etmeyi umuyoruz. 250 firmadan az olmamak şartıyla üyelerini Bakanlığın belirlediği e-ticaret platformlarına üye yapan işbirliği kuruluşları bu harcamalarının yüzde 80’ini Ekonomi Bakanlığı’ndan geri alabilecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı