REKLAMI GEÇ

Tin, Baklan’da ‘Neden Evet’i anlattı

Tin, Baklan’da ‘Neden Evet’i anlattı

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Baklan ilçe merkezinde ve mahallelerinde Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin temel unsurlarını anlattı. Tin, “16 Nisan’da halkımızın vereceği ‘evet’ oylarıyla, Meclis’in yapısı güçlenecek, her durumda son söz milletin olacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mart 2017 Perşembe, 09:40

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Baklan ilçe merkezinde ve mahallelerinde vatandaşlarla biraraya geldi. Baklan ilçe merkezi başta olmak üzere Dağal, Boğaziçi ve Çataloba mahallelerindeki vatandaşları ziyaret eden Milletvekili Şahin Tin’e Baklan İlçe Başkanı Kamil Yapsu, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, İlçe Koordinatörü Tayyip Yolcu ve ilçe teşkilat mensupları eşlik etti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin temel unsurlarını gerçekleştirdiği ziyaretlerde detaylıca anlatan Milletvekili Şahin Tin, “Türkiye bir kabuk değişimi yaşıyor. 16 Nisan tarihinde oylayacak olduğumuz anayasa değişikliği ile Meclisin yapısı güçlenecek, kanun teklifi verme, kabul etme, değiştirme yetkisi sadece Meclis’e ait olacak” dedi.

Ülkenin bütçesinin Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanarak TBMM’nin onayına sunulacağını anlatan Tin, “Cumhurbaşkanının tek taraflı Meclis’i fesih yetkisi olmayacak. Cumhurbaşkanı lüzumu halinde her iki seçimin birlikte yenilenmesine karar verebilecek. Cumhurbaşkanı, Milletvekili seçiminin yenilenmesine karar vermesi halinde kendi seçimi de aynı tarihte yenilenecek. Bu yolla seçimlerin yenilenmesine karar verildiğinde milletin hakemliğine gidilerek, çözümün merkezi milli irade olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı