REKLAMI GEÇ

Tin: “Çift başlılık kalkacak”

Tin: “Çift başlılık kalkacak”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yürütmede siyasi ve ekonomik krizlere yol açan çift başlılığın ortadan kalkacağını söyledi. Tin, “Artık Türkiye’nin kişisel ve siyasi kavgalarla, gerginliklerle ve krizlerle kaybedecek zamanı yok” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mart 2017 Salı, 09:59

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, referandum sürecine ilişkin ziyaretlerini ve vatandaşlarla buluşmalarını sürdürüyor. Makine imalatı yapan bir firmayı ziyaret eden Milletvekili Şahin Tin, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin firma çalışanlarına bilgiler verdi.

Tin, “Türkiye’de yıllardır yürütmenin çift başlı olmasından kaynaklanan büyük kaoslar ve kargaşalar yaşandı. Bu aslında sistemin fırsat tanıdığı bir kavgaydı. Tarihimize baktığımızda çift başlılıktan kaynaklanan ilk kriz 1937 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ve dönemin Başbakanı İsmet İnönü arasında yaşanmıştır. İki lider arasında yaşanan kişisel kriz ve kavgalar yüzünden İnönü Başbakanlıktan azledildi.

Ardından İnönü Cumhurbaşkanı oldu, o da Mustafa Kemal’in yakın çalışma arkadaşlarını tasfiye etti. Kaybeden kim oldu? Bu süreçte kaybeden elbette ki ülkemiz oldu. Çünkü reformlar yarıda kaldı. Yine 1946 yılında Cumhurbaşkanı İnönü ve Başbakan Recep Peker arasında yaşanan yönetim politikalarındaki anlaşmazlıktan dolayı Türkiye ilk defa devalüasyonla tanıştı. Türk Lirası ABD Doları karşısında yüzde 116 oranında değer kaybetti. Bu yaşanan kavgaların, krizlerin ve gerginliklerin, ülkemize açtığı olumsuz sonuçlarını tamir etmek hiç de kolay olmadı.

Artık bu ve benzeri krizlerin önüne geçme zamanı geldi de geçiyor bile. Halk oylamasına sunulan anayasa değişiklik paketiyle gelecek olan yeni sistem yürütmedeki kargaşa ve kavgaların tamamen ortadan kaldıracak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı