REKLAMI GEÇ

Zeybekci, “Denizli’nin Türkiye ortalamasının üzerinde olacağına inanıyoruz”

Zeybekci, “Denizli’nin Türkiye ortalamasının üzerinde olacağına inanıyoruz”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti İl Binası’nda düzenlediği basın toplantısında, referandumla ilgili Denizli’deki anket sonuçlarının ne olduğu konusunda sorulan soru üzerine, “Kurlar ve seçimle ilgili toto oynamayı sevmem. Anket sonuçlarını vermeyeyim ama şunu söyleyeyim; Ege Bölgesi’nin ‘Evet’ oyu Türkiye ortalamasının altında. Denizli ortalamasının ise, Türkiye ortalamasının üzerinde olacağına inanıyoruz” dedi. Zeybekci, Alman marka makam otomobilini de değiştirip, Japon marka aldığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mart 2017 Perşembe, 13:04

AK Parti Denizli Milletvekili ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli’de yapacağı miting ile ilgili AK Parti Denizli İl Binası’nda basın toplantısı düzenledi. Zeybekci, referandum ve değiştirdiği makam otomobiliyle ilgili sorulan sorulara yanıt verdi, “Almanya’yı protesto amacıyla otomobili değiştirmedim. Bu bir tercihtir. Referandumla ilgili anket sonuçlarını da vermeyeyim ama ‘Evet’ oyları güçlü seviyede” dedi.
Bakan Zeybekci, Almanya ile yaşanan krizin ardından Alman marka olan makam otomobilini değiştirip, Japon marka otomobil aldığını söyleyerek, “Amacım, Almanya’yı protesto etmek değil. Bu bir tercih meselesidir. Bakanlıktaki diğer Alman marka otomobillerin kullanılmaması için tercihlerimiz olacak. Keşke Türkiye’de uzun yola dayanıklı, performansı yüksek otomobil üretilse de, onu kullansak. Malum, sürekli hareket halindeyiz ve hızlı hareket etmek zorundayız” diye konuştu.

‘EVET’ OYLARI GÜÇLÜ GÖRÜNÜYOR
Bakan Zeybekci, referanduma sayılı günler kala yaptırılan anketlerle ilgili yorumda bulunmak istemedi. “Denizli ve Türkiye’de anketler hangi sonucu gösteriyor?” sorusunu yanıtlayan Bakan Nihat Zeybekci, “Şunu söyleyebilirim; ‘Evet’ oyları güçlü görünüyor. Ben bir döviz kuru bir de seçimlerle ilgili toto oynamam, hiç oynamadım. Ancak, biz Denizli’deki ‘Evet’ oylarının Türkiye ortalamasıyla aynı ya da üzerinde olacağına inanıyoruz. Denizli bunu yapacak. Ege Bölgesi’nde ise, ‘Evet’ oyları, Türkiye ortalamasının altında kalacak” dedi.

İHRACATÇILARA YEŞİL PASAPORT
Bu arada, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bakanlar Kurulu kararıyla ihracatçılara yeşil pasaport verileceğini, bunun Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi. Bakan Zeybekci, “Denizli’de 140 ihracatçıya yeşil pasaport verilecek. Ben, tek pasaport olması gerektiğini düşünüyorum ama realite öyle değil. Milletin hizmetinde görevli memurlara yeşil pasaport verilirken, aynı pasaportun ihracatçıya verilmemesi haksızlıktı. Yeşil pasaport ihracatçıların hakkıdır. Doğrusu buydu. Artık 1 milyon dolardan yüksek ihracat yapan firmalar yeşil pasaportlarını alabilirler” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı