REKLAMI GEÇ

Kocasakal: “ABD, AB ve İsrail, Türkiye’yi ele geçirecek”

Kocasakal: “ABD, AB ve İsrail, Türkiye’yi ele geçirecek”

Konferans vermek üzere Denizli’ye gelen İstanbul Barosu önceki dönem başkanı Ümit Kocasakal, ‘Hayır’ oylarını önde gören Avrupa’nın, Hollanda ve Almanya krizini tetiklediğini iddia etti, “Amerika, Avrupa Birliği ve İsrail, Türkiye’de tüm yetkileri tek adamda toplayıp, ülkemizi daha kolay kontrol edecek. Yurttaşlarımız bu büyük oyunu bozmalıdır” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 20 Mart 2017 Pazartesi, 19:49

Denizli Barosu ve Elektrik Mühendisleri Odası’nın Baro Hizmet Binası’nda düzenlediği konferans için Denizli’ye gelen İstanbul Barosu’nun eski başkanlarından Ümit Kocasakal, hiçbir resmi sıfatı olmamasına rağmen çağdaş, demokratik, hukuk devletinin egemen olduğu Türkiye için referandum sürecinde ‘Hayır’ kanadında çalışmayı kendisine vazife edindiğini söyledi.

Baro Konferans Salonu’ndaki Kocasakal’ın konuşmasına ilgi yoğun oldu. Baro Başkanı Müjdat İlhan, “Biz insanlarımızın demokratik hakkını özgürce kullanmasından yanayız. Ancak, kendileri gibi düşünmeyenlere salon vermeyenler, şiddet olaylarını körükleyenleri kınıyoruz. Bizim amacımız referandumla ilgili kamuoyunu bilgilendirmektir” dedi.

Kalabalık bir gruba hitap eden Ümit Kocasakal, son dönemlerde Avrupa ile yaşanan krizlere dikkat çekti, “Büyük bir oyun oynanıyor, algılarla Türk halkı yönlendirilmeye çalışılıyor. Avrupa ile yaşanan kriz de senaryodur. Amaçları evet oylarını arttırmaktır” dedi.

“FETÖ/PDY’NİN LİDERİ 1997’DE AÇIKLADI”
Kocasakal, Türkiye’de geçilmek istenen sistemin 1990’lı yıllarda Amerika, Avrupa Birliği ve İsrail tarafından kurgulandığını öne sürerek, “Çetebaşı, terörist Fettullah Gülen, cemaat lideri kılığında 1997’de, ‘Başkanlık sisteminin alt yapısı hazırlanacak. Selahiyetleri genişletilmiş cumhurbaşkanı sistemine sıcak bakıyorum’ demiştir. Bu sözler burnunu silmekten aciz adamın sözleri olamaz. CIA’nın sözcülüğünü yapmıştır. 1990’lı yılların başında da, G. Fuller, ‘Yeni Türkiye’ isimli kitap yazmış, yeni Osmanlıcılık ve ılımlı İslam’a nasıl geçileceğini, yani bu günleri anlatmıştır. ABD, AB ve İsrail, Türkiye’yi tek kişi üzerinden teslim almak istiyor. Bunun için de tüm yetkileri elinde bulundurmak isteyen partili cumhurbaşkanlığı sistemini destekliyor” dedi.

“HOLLANDA KRİZİYLE AVRUPA, TERS MANYEL VERDİ”
Ümit Kocasakal, Denizli’nin konferans verdiği 20. yer olduğunu, referanduma kadar 17 yere daha gideceğini belirterek, “Avrupa, Türkiye’de evet oylarını geride görünce hemen harekete geçip, Hollanda ve Almanya ile krizi planladı. Çünkü evet oyunun çıkıp yeni sisteme geçilmesini onlar çok istiyor. Başta ordu, hukuk, hükümet ve yargıyı tek elde toplamak istiyorlar. Bu Avrupa’nın namusuna ve ahlakına saygı duyulmaz. Türkiye’de mağduriyet yaratmak isteyip, kurgulanan Hollanda ve Almanya krizini çıkarttılar. Yani, Türkiye’nin güya tepkisini çekip ters manyel verdiler. Türkiye’de ‘Evet’ cephesinin kazanıp, yetkilerin tek adamda toplanmasını sağlayıp, ülkeyi ele geçirmek istiyorlar. Referandumda partilere oy verilmeyecek. Genel seçimde verilen oyun telafisi olur ama referandumda verilecek evet oyunun telafisi olmayabilir. Ülke elden gidebilir. Milletimiz, egemenliğini kimseye vermesin. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda dedelerimiz egemenlik için ölmedi mi? Yurttaşlarımız, 16 Nisan’da hayır diyerek, 23 Nisan Bayramı kutlamalarını 1 hafta önceye çekmelidir” diye konuştu.

Kocasakal, Türkiye’ye getirilmek istenen yeni sistemin dünyada örneğinin olmadığını, yeni sistemle tek kişi üzerinden ülkeyi teslim alıp, Sevr Anlaşması’nın güncellenmek istendiğini öne sürdü.

Sıradan bir referandum yapılmayacağını vurgulayan Kocasakal, “Türk halkı var olmak ya da olmamak, demokratik hayat içinde yaşamak ya da yaşamamak arasında tercih yapacak. Referandum sonucunda her hangi bir siyasi parti kazanmayacak. Türkiye, ya kazanacak ya da kaybedecek. Hiçbir yurttaşımız takım tutar gibi hareket etmesin” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı