REKLAMI GEÇ

Karaca: “Ya demokrasi, ya tek adamlık”

Karaca: “Ya demokrasi, ya tek adamlık”

CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca Denizli’yi karış karış geziyor, referandum öncesi vatandaşlara ülkenin içinde bulunduğu kritik süreci anlatıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mart 2017 Cumartesi, 09:43

CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, Denizli’nin her mahallesini ziyaret ediyor, her sokağına giriyor, her vatandaşın elini sıkıyor.

Çivril’de vatandaşlarla buluşan ve 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumda neyin oylanacağını anlatan Karaca, “Türkiye için kritik bir süreçteyiz. 16 Nisan’da ya demokrasiyle yönetilmeye devam etmenin, ya da tek adam rejimine geçişin kararını vereceğiz. Demokrasi ve Cumhuriyet, bu ülkenin vazgeçilmezidir. Bu güzel ülkenin kaderini bir tek adamın iki dudağının arasından çıkacak söze mahkum edemeyiz” dedi.

Denizli’nin tamamında vatandaşlarla buluşmalarında da bunu anlattığını belirten Karaca, “16 Nisan çok önemli bir tarih. Hayır oylarıyla ülkemize sahip çıkmalıyız. Anayasa değişikliği adı altında yeni bir rejim getirecek, yeni bir toplumsal yapı öneriliyor. Bunun adı diktatörlüktür, totalizimdir. Şunu iyi bilin ki bu sıradan bir referandum değildir, anayasanın 18 maddesi değişiyor” dedi.

“Neden Hayır”ı anlatmak için bir çok nedenlerinin olduğunu, ancak evet diyenlerin tek bir tutarlı gerekçelerinin bulunmadığını ifade eden Karaca, “İstedikleri ve yıllardır özlemini çektikleri sistem bizim toplumumuza uymaz. Bu gömlek bize olmaz. Bu hükümet 15 yıldır ülkeyi tek başına yönetiyor, daha doğrusu yönettiğini düşünüyor. Ellerinde bu güç varken neyi yapamamışlar, ne istemişler de olmamış da tek adamlığı dayatıyorlar. Zaten tek adam değiller mi? Zaten Cumhurbaşkanı ne isterse diğer kadrolar bunu yerine getirmiyor mu?” diye sordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı