REKLAMI GEÇ

CHP İl Başkanı Teoman Sancar’dan Bakan Zeybekci’ye sert tepki

CHP İl Başkanı Teoman Sancar’dan Bakan Zeybekci’ye sert tepki

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumu “Kurtuluş Savaşı”na benzetmesine CHP İl Başkanı Teoman Sancar’dan sert tepki geldi. Sancar, “16 Nisan akşamı denize dökülecek düşman kim?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2017 Pazartesi, 16:12

Yazılı bir açıklama yapan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye sert sözlerle yüklenen CHP İl Başkanı Teoman Sancar, iktidarın ülkeyi germe ihtirasının referandumu kaybetme endişesi ile zirveye tırmandığını öne sürdü.

“SON SÖYLEMLER BARDAĞI TAŞIRDI”
Ekonomi Bakanı olan Nihat Zeybekci’nin son söylemleriyle bardağı taşırdığını belirten Sancar, “Referandum süresince bizler vatandaşlarımıza gittiğimizde sadece oylanacak olan Anayasa maddeleri hakkında görüş ve önerilerimizi paylaşırken, devletin bakanı olan Sayın Zeybekci, yaptığı büyük gafla Referandumu ‘Kurtuluş Savaşına’ benzetebilmiştir. Sayın Bakan, siz Kurtuluş Savaşı tarihini ve o savaşta düşmanın kimler olduğunu ya bilmiyorsunuz ve kafanıza göre sallıyorsunuz ya da milleti hakikaten ülkeyi germeye çalışıyorsunuz. Biz de size soruyoruz. Bu referandum eğer bir Kurtuluş Savaşı ise 16 Nisan Pazar akşamı denize dökülecek olan düşman kimdir? Evet veren mi, Hayır veren mi? Bu talihsiz beyanınızı esefle kınıyoruz” dedi.

AK Parti’nin referandum sürecinde yaptığı propagandanın ne siyaset, ne de doğruluk ilkesine sığmadığını ifade eden Sancar, “Bu ancak millete bir türlü anlatamadığınız tek adam rejimine kendinizin de inanmadığınızın bir göstergesidir. Alanlarda lütfen oylanacak olan referandumu anlatınız. Millete tek adam rejiminin ne getireceğini ve neleri götüreceğini açıklayınız. Siyaset etiği budur” dedi.

“YİNE VAATLERE BAŞLADILAR”
İktidarın referandum öncesinde yine jan janlı vaatlere başladığını öne süren Sancar, “Neymiş efendim; Denizli’ye18.000 konut yapılacakmış. Ne tesadüf 2015 yılında da birileri 30 Mart seçimlerine bir ay kala 25.000 konut vaat etmişti ve alelacele vatandaşlarımızdan 250 TL ile isimlerini yazdırmaları istenmişti. Binlerce vatandaşımız sizin o bir türlü gerçekleşmeyen vaatlerinize inanarak sıcak bir yuva sahibi olmanın hayalleriyle yaşadılar. Aylarca ‘inşaatımız ne zaman başlayacak, temelimiz ne zaman atılacak, acaba biz kaç yılında taşınacağız?’ diye umutla ve heyecanla beklediler. Sonradan öğrendik ki, TOKİ’nin 2015 yılında Denizli’de bir konut planı yokmuş. Şimdi yine konut vaatleriyle dar gelirli vatandaşımızın aklını çelmeye çalışanlara soruyorum. Bu TOKİ seçimden seçime mi konut yapar, seçimlere bir ay kala mı ilan yapar, ihale yapar, duyuru yapar” dedi.

“BIRAKIN VATANDAŞLAR ÖZGÜR İRADELERİYLE OY KULLANSIN”
“Bırakın vatandaşlarımız özgür iradesiyle oylarını kullansınlar” diyen Sancar, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Sizin göreviniz bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımızın huzur ve mutluluk içinde yaşamasını temin etmek, güvenli bir referandum geçmesini sağlamaktır. Eğer vatandaşlarımızı verecekleri tercihe göre ‘Terörist’, ‘Düşman’ ilan ederseniz, siz bu ülkede demokrasiyi ve özgürlükleri koruyamaz hale gelirsiniz. Sakın unutmayın ki, temsil ettiğiniz bakanlık Türkiye Cumhuriyeti’nin Ekonomi Bakanlığı’dır. AK Parti’nin Ekonomi Bakanlığı değil.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı