REKLAMI GEÇ

Karaca: “Bu siyaset değil ülke meselesi”

Karaca: “Bu siyaset değil ülke meselesi”

CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, Denizli’yi adım adım gezip “Neden hayır”ı anlatmayı sürdürüyor. Karaca, “Bir siyasetçi olarak değil, yaşamının 26 yılını hukukun üstünlüğüne adamış, demokrasi mücadelesi vermiş bir avukat ve 18 yaşındaki çocuğunun geleceğinden kaygı duyan bir anne olarak çalışıyorum” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Nisan 2017 Cumartesi, 16:41

CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, Denizli’nin tüm ilçelerini sokak sokak gezerek, yaklaşan referandum öncesi vatadaşlarla bir araya geliyor.

Ziyaretlerinde referandum ve değişecek 18 madde ile sonuçlarını anlatan Karaca, “Ben gittiğim yerlerde halkın karşısına siyasetçi Gülizar Biçer Karaca olarak çıkmıyorum. Yaşamının 26 yılını hukukun üstünlüğüne adamış, demokrasi mücadelesi vermiş bir avukat ve 18 yaşındaki çocuğunun geleceğinden kaygı duyan bir anne olarak çalışıyorum” dedi.

“SİYASET DEĞİL ÜLKE MESELESİ”
Yaşanan sürecin ve referandumun siyaset değil ülke meselesi olduğunu anlatan Gülizar Biçer Karaca, “Meclis’in asli görevi kanun yapmaktır. Referandum ile bir kişiye kanun yapma yetkisi verilecek. O yazacağı kararname meclis denetimine tabi olmayacak. Bir kişinin çıkaracağı yasa ile ülkenin ve çocuklarımızın kaderi belirlenecek” dedi.

“TEK BİR KİŞİYE BU KADAR YETKİ VERİLEMEZ”
Kim olursa olsun tek bir kişiye bu kadar yetki verilemeyeceğini ifade eden Karaca, “Bir siyasi partinin genel başkanı tüm atamaları yapacak, hakimleri, savcıları, valiyi, kaymakamı, partisinin il ve ilçe başkanını atayacak. Tüm üst düzey bürokratları, yöneticileri göreve getirecek” diye konuştu.

“MECLİS’İN YETKİLERİ ORTADAN KALKACAK”
Meclis’in yetkilerinin birçoğunun seçilen başkana devredileceğini dile getiren Karaca, “Bütçeyi yapma yetkisini de tek bir kişiye vereceğiz. Yaklaşık 70 katrilyonluk bütçeyi tek bir kişi belirleyecek, memur maaşlarını o tayin edecek. Bütçeyi nereye harcadığının denetimi olmayacak” dedi.

Referandum öncesi çalışmalarını bu doğrultuda gerçekleştirdiklerini belirten Karaca, “18 maddelik değişikliğin elle tutulur bir yanı yok. Ülkeyi tek adam rejimine sürükleyecek, dönüşü olmayan bir yola sokacak düzenlemeye ‘hayır’ diyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı