REKLAMI GEÇ

CHP’li Özcan Purçu, Denizli’deki romanların ‘Hayır’ oyu vereceğini iddia etti

CHP’li Özcan Purçu, Denizli’deki romanların ‘Hayır’ oyu vereceğini iddia etti

Denizli’de yaşayan Roman asıllı vatandaşların 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasında ‘Hayır’ oyu vermeleri için kente gelen CHP’nin Roman asıllı İzmir milletvekili Özcan Purçu, “Denizli’de 8 bin roman seçmen var. Hepsi de ‘hayır’ oyu vermek için bana söz verdi. Romanlar, cumhuriyete ve Mustafa Kemal Atatürk’e gönülden bağlıdır” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 11 Nisan 2017 Salı, 10:48

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Roman asıllı İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Denizli’ye gelerek Roman vatandaşların evlerini tek tek ziyaret etti, bireysel ve toplu görüşmeler yaptı. CHP’nin önceki dönem milletvekili, Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca ile birlikte Sarayköy, Pamukkale, Merkezefendi, Honaz ve Çivril ilçelerindeki roman mahalleleri ziyaret eden Purçu’ya romanlar büyük ilgi gösterdi.

Özcan Purçu, Denizli’de 8 bin roman asıllı seçmen olduğunu, hepsinin de cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığından dolayı, referandumda ‘hayır’ oylu vereceğini söyledi.

Purçu, “Romanlar tüm zorluklara, yaşadıkları ayrımcılığa, önyargıya rağmen bu ülkeye yürekten bağlılıklarından ödün vermezler. Romanlar, cumhuriyete ve cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e gönülden bağlıdır. Bizler, Cumhuriyet rejimini sonuna kadar savunuruz. Vatandaşlarımıza 16 Nisan’da yapılacak referandumun bir parti seçimi olmadığını, yetkiyi tek bir kişiye vermememiz gerektiğini, sorunları yok sayan anlayışa ‘hayır’ demeleri gerektiğini anlatıyorum. Referandumun ‘hayır’lı bir geleceğe vesile olacağına inanıyorum. Denizli’den mutlu döndüm” dedi.

Gülizar Biçer Karaca ise, cumhuriyet tarihinde ilk kez Roman asıllı bir kişinin CHP’den milletvekili olmasının Roman asıllı vatandaşlar üzerinde büyük etkisi olduğunu söyleyerek, “Görüştüğümüz Romanlar, ‘Özcan nerede biz oradayız’ diyorlar. Kendisine inanılmaz bir sevgi var. Romanlar, kendisine ‘hayır’ oyu için söz verdi” diye konuştu.

Yorumlar

ALİ KARADENİZ   -  Bağlantı 11 Nisan 2017, 12:16

ROMANLARIN HEPSİ HAYIR VERSİN ZATEN.AYRICA EVET ÇIKARSA DEMOKRASİYE NE OLACAK ONU BİR ANLATSALAR

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı