REKLAMI GEÇ

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Denizli’ye ‘Hayır’ için geldi

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Denizli’ye ‘Hayır’ için geldi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisi adına referandum değişikliğinin getireceği sonuçları anlatmak ve ‘Hayır’ propagandası yapmak için Denizli’ye geldi. Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Uysal, “7 Haziran akşamı ‘Ver Bilal’i, al iktidarı’ diyenlerin, bugün Türkiye’nin kurtuluşuymuş gibi millete sunma noktasına ne için geldiklerini millet de merak ediyor, bizler de merak ediyoruz. Erzurum Meydanı’nda ip atanlar netice itibariyle iktidarın önünde havlu attı” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 29 Mart 2017 Çarşamba, 12:28

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı Denizli’de yaklaşık 200 kişiden oluşan partili bir grup karşıladı. Grubu içinde Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu da yer aldı. Gazeteciler Cemiyeti önündeki karşılama töreninin ardından Gültekin Uysal, cemiyette basın toplantısı düzenledi.

DP’nin 70 yıl önce de “Milli Şefliğe” itiraz eden bir parti olduğunu söyleyen Uysal, ‘Hayır’ oyu verecek olanların teröristlikle suçlanmasını eleştirdi.

Uysal, “Referandum da ‘hayır’ oyu verenlerin üzerinden terörist sayımını mı yapacaklar merak ediyoruz. Bu beyanları zaman zaman başbakan ve cumhurbaşkanı düzeyinde dillendiriliyor. İstedikleri kadar artık bu havuzdan su alamayacaklarını, insanlarımızı manipüle edemeyeceklerini düşünüyorum. Hatırlatıyoruz, geçmişte ‘yetmez ama evet’çiler vardı bugün ise, ‘hayır ama evet’ diyenler de var. Biz onlardan değiliz. Biz açık yüreklilikle doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebiliyoruz. Biz, tek kişilik devlet teşekkülüne karşıyız. Halkımızı, Türkiye’yi çıkmaz sokağa sürüklüyorlar. Türkiye’ye deli gömleğini giydirme teşebbüsüne ‘hayır’ diyoruz. Bu mesele ne sağ, ne sol meselesidir. Bu mesele, namuslularla namussuzların meselesidir. Şehitlerimiz huzur bulsun diye ‘Hayır’ diyoruz” dedi.

15 Temmuz akşamı sokaklara indiklerini, OHAL’e bile sıcak baktıklarını söyleyen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, 15 Temmuz akşamı parti binasına büyük Atatürk’ün fotoğrafını asmak zorunda kalan AK Parti’nin, hem 15 Temmuz’u, hem OHAL’i fırsata ve nimete dönüştürdüğünü iddia etti.

Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’dan daha büyük olduğunu belirten Uysal, “Biz iyi niyetle meydanlara inip darbe istemediğimizi, demokrasiden yana olduğumuzu söylerken, meğerse AKP zihniyetinin arkasında Türkiye’yi bir kişinin elinde toplamak varmış. Bu iktidarın imtiyazları sonucu darbe teşebbüsü oldu. Bu iktidarı imtiyazları sonucu terör hortladı. Ekonomi kötü, dış ve iç politikada dökülüyoruz. Bunların demokrasiyi tramvay gibi görüp, ona binerek gidecekleri yere varınca demokrasiyi rafa kaldırdıklarını gördük. Çağdaş dünya, katılımcı demokrasiyi esas alırken, Türkiye’de tarihi geriye akıtmak için dayatmalar yapılıyor. Yapılmak istenen anayasa değişikliği, Recep Tayyip Erdoğan’ı koruma kanunudur. Müsaade edildiği kadarıyla demokrasi, adalet, fırsat eşitliğine, parti devletine ‘hayır’ diyoruz” diye konuştu.

“NE DEĞİŞTİ BAHÇELİ?”
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de eleştirdi. Bahçeli’nin 7 Haziran seçiminin yapıldığı akşam, “Verin Bilal’i alın iktidarı” dediğini hatırlatan Uysal, “Muhalefet partisi olarak birinci öncelikli hedef alacağımız yapı iktidar partisidir, AKP’dir. Ama 7 Haziran akşamı MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin neler söylediği hepimizin hafızasında. ‘Ver Bilal’i, alın iktidarı’ diyenlerin, bugün Türkiye’nin kurtuluşuymuş gibi millete sunma noktasına ne için geldiklerini millet de merak ediyor, bizler de merak ediyoruz. Sayın Bahçeli, ne değişti de böyle manevralar yaptınız? Soruyoruz; Erzurum Meydanı’nda ip atanlar netice itibariyle bugün iktidarın önünde havlu attı. İnsanlar değişebilir ve dönüşebilir ama bunları toplumun makul karşılayabilmesi için nasıl bu sorgulamaları yaptıklarını da açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşmalarını beklemek en temel hakkımızdır. MHP’nin özellikle bir radikal tavır değişikliğine gitmiş olması, Türkiye’de iktidarın 15 yıllık yanlışlara, gece yarısı geçirilmiş kanunlar, yolsuzluklar, adaletsizlikler, bütün bunları da değerlendirdiğimizde bu yanlışla itiraz eden insanların mücadele azmini kırma noktasında önemli bir dalgakıran vazifesi gördüğünü düşünüyorum. Devletin ve milletin beka sorunu varmış. Geçin bunları. Sandıktan ‘evet’ çıkarsa, milletin egemenliğini kayıtsız şartsız Recep Tayyip Erdoğan’a ait hale getirilecek. Türkiye için, geleceğimiz için ‘hayır’ diyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı