REKLAMI GEÇ

DP’li Uysal Buldan’da “Hayır” istedi

DP’li Uysal Buldan’da “Hayır” istedi

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, anayasa değişikliklerinin bir diğer adının Recep Tayyip Erdoğan’ı koruma kanunu olduğunu iddia etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mart 2017 Perşembe, 17:14

Özcan DURUSOY / BULDAN(DHA)

Buldan’a gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Belediye Düğün Salonu’nda, CHP’li Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’ın da aralarında bulunduğu topluluğa hitap etti.

DP olarak referandumda neden hayır oyu verme kararı aldıklarını açıklayan Uysal, “Geçmişte büyük devletlerin bize dayattığı ölüm anlaşmasına hayır dedik. Bu millet hayır dediği için vatan sahibi olmuştur. Bugün memleketimiz kuşatılmışlık hali içindedir. 2010 yılında yapılan referandumda bu ülkenin kurumlarının nasıl çökertildiğini gördük. O gün hayır dedik vatan haini olduk. Hayır diyenlere terörist diyorlar. Burada bulunan insanlardan, Buldanlılardan terörist olmaz. Sol gelenekten geliyorsanız terörist, sağ gelenekten geliyorsanız FETÖ’cü diyerek insanları korkutarak, evet oylarını arttırmaya çalışıyorlar. Referandum dışında her şeyi konuşarak, referandumu geçiştirmek istiyorlar. Türkiye’de gerilimi arttırarak oy devşirmek istediler. Yapamayınca yurt dışı ile gerilim yarattılar. Kamu kaynaklarıyla, devletin araçları, uçaklarıyla evet propagandası yapılıyor. Hayır diyenlere zorluk çıkarılıyor. Siyasi partiler olarak birbirimizle mi mücadele edeceğiz, yoksa devletle mi mücadele edeceğiz? Sırf kamu kaynakları ile propaganda yapılıyor olması bile hayır oyu vermeye yeter. Vatandaşlar devletin çivisini çıkaracak böyle bir anayasa değişikliklerine evet demesinler. Bu anayasa değişikliği Türkiye Cumhuriyeti’ne bir deli gömleği giydirme teşebbüsüdür. Rejim değişiyor terimi zayıf kalır. Bu anayasa değişiklikleri ile devlet çökertiliyor devlet. Bu anayasa değişikliklerini bir diğer adı da Recep Tayyip Erdoğan’ı koruma kanunudur” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı