REKLAMI GEÇ

MHP’li Emin Haluk Ayhan, muhaliflerin ismini dillendirmedi

MHP’li Emin Haluk Ayhan, muhaliflerin ismini dillendirmedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı, parti yönetimine muhalif olan Sinan Oğan ve Meral Akşener ismini dillendirmeden, onlarla ilgili soruya, “Kayda değer bulmuyorum, açıklamalarına cevap bile vermem” dedi. Ayhan referandumla ilgili açıklamasında devlet, millet, Türklük, cumhuriyet, Türklüğün bekası için evet dediklerini vurguladı.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 28 Mart 2017 Salı, 14:44

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, İl Başkanı Cafer Birtürk ve il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Şubat ayında göreve seçilen Osman Nuri Boyacı ve ekibini kutladı. Ayhan, Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nu ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

MHP’nin referandum süreci öncesi muhalefet yapıp, şimdi yapmadığı şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Ayhan, “Dün söylediklerimizin bugün de arkasındayız. Bugün de ekonomi iyi diyebilir miyiz? 7 Haziran seçimleri sonrası artan terör olaylarının çözüm süreciyle ilgisi olmadığını açıklayabilir miyiz? Hayır. Ekonomi hala kötü. Terör, çözüm sürecinde güç kazanmıştır. Ancak, bir 15 Temmuz olayını yaşadık. Büyük bir sorunda 15 Temmuz ve ülke neredeyse işgal ediliyordu. Devlet, millet, Türklük, cumhuriyet, Türklüğün bekası için elbette evet diyeceğiz” dedi.

“CHP’NİN ADAYI İHSANOĞLU’NU CUMHURBAŞKANI ADAYI YAPTIK”
MHP’nin her zaman ülkenin bekasından yana tavır aldığını, sistem krizinin rejim krizine düşmemesi için çaba gösterdiğini söyleyen Emin Haluk Ayhan, şu anda MHP’nin İstanbul Milletvekili olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu CHP’nin cumhurbaşkanı adayı gösterdiğini, MHP’nin de CHP ile uzlaşıp İhsanoğlu’nu desteklediğini açıkladı. Ayhan, “Biz uzlaşmacı bir partiyiz. Yeni anayasa için bugün iktidarla anlaşan partimiz, 1980 öncesi CHP ile uzlaştı. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemek için CHP ile uzlaştık. Şimdi de, ülkemizin iç güvenliği, Suriye ve güneyimizdeki diğer gelişmelerin ülkemizi olumsuz etkilememesi, sistem krizinin rejim krizine dönmemesi için referandumda ‘Evet’ demek için uzlaştık. Çünkü ülkemiz ciddi bir tehdit altında bulunuyor” diye konuştu.

“KORAY AYDIN DA MUHALEFET YAPIYOR AMA…”
Emin Haluk Ayhan, bir gazetecinin, “Son günlerde MHP yönetimine muhalif Sinan Oğan’ın toplantılarındaki saldırıları nasıl değerlendiriyorsunuz? Ayrıca, Oğan’ın referandumu iptal ettirmek için ülkücü kanı döküleceğine dair iddialarını nasıl değerlendireceksiniz?” şeklindeki soruya yanıt vermek istemeyen Ayhan, “Koray Aydın da muhalif isim. O’nun için bir şey söylüyor muyum? Diğerlerini (Sinan Oğan ve Melek Akşener’i kasdediyor) kayda değer bulmuyorum. Açıklamalarına cevap bile vermem. Biz, Türkiye’nin onurlu geleceği için evet diyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı