REKLAMI GEÇ

Denizli’de “Hayır” kampanyasına katılan Süheyl Batum, Bahçeşehir Üniversitesi’nden kovuldu

Denizli’de “Hayır” kampanyasına katılan Süheyl Batum, Bahçeşehir Üniversitesi’nden kovuldu

Anayasa Profesörü Süheyl Batum’un, eskiden rektörlük görevini de üstlendiği Bahçeşehir Üniversitesi’ndeki derslerine son verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2017 Cuma, 10:54

Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Süheyl Batum, geçtiğimiz hafta Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ile birlikte Baro’nun davetlisi olarak Denizli’ye gelmiş, bazı ilçe ve mahallelerde “Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz” sloganıyla toplantılara katılmıştı. Batum’un, üniversitedeki görevine son verilmeden önceki son durağı da Denizli oldu.

Son dönemde başkanlık anayasası olarak adlandırılan anayasa değişiklik teklifini Anadolu’da köy köy gezerek anlatmasıyla gündeme gelen Batum’un son olarak Denizli’de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ aleyhine yaptığı konuşma yankı uyandırmıştı.

Batum, Bakan Bozdağ hakkında vatandaşlara, “Bekir’i tanırmısınız?” diye sorarak, “Emin olun ben siyaseti bıraktım. Üniversitede ders vermeye geri dönmüştüm. Televizyonda bu Anayasa tartışmalarını izlerken beni bir şey çok üzdü. Bekir Bozdağ. Bekir’i tanır mısınız? İyi bakan olur, kötü bakan olur. Ama milletin gözünün içine baka baka, birilerine hoş görüneceğim, bakan kalacağım diye doğruların bu kadar çarpıtan biri. Bekir aynen şöyle diyordu; ‘Ne var, bu yetkiler Atatürk’te de vardı.’ 1924’te bile bu meclis, Atatürk’e seni seviyoruz ama bu yetkileri sana vermeyiz demiştir. Bekir, o verilmeyen yetkileri gözümüzün içine baka baka çarpıtarak anlatıyor. Bekir gibilere bu işin bu kadar kolay olmadığını anlatmak lazım” sözlerini sarf etmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı