REKLAMI GEÇ

6 bebek beyin soğutma ile yaşama tutundu

6 bebek beyin soğutma ile yaşama tutundu

Yaşadıkları rahatsızlık nedeniyle doğumdan sonra beyinlerine oksijen gitme problemi yaşayan 6 bebek tedavilerinin ardından sağlıklarına kavuşturuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2018 Cumartesi, 15:26

TEKDEN Hastanesi yenidoğan ünitesi, farklı kentlerden gelen ve benzer sorunlar yaşayan 6 bebeği hayata döndürdü. Doğum sonrası problemler nedeniyle beyinlerine oksijen gitmeyen bebekler yaşam mücadelesini kazandı.

Denizli’nin ilçelerinin yanı sıra Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar kentlerinden gelen bebekler beyin soğutma yöntemi ile hayata tutundu. Tekden Hastanesi’nden yapılan açıklamada bebeklerle Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ile Yenidoğan Uzmanı Doç. Dr. Osman Öztekin’in yakından ilgilendiği kaydedildi.

Doç.Dr.Öztekin, hastalarda gelişen beyin hasarının ilerlemesinin durdurulması amacıyla beyin soğutma işlemi uyguladıklarını, bebeklerin uzun  ve zorlu süreçlerden geçtiğini , özverili takip sonucu bebekleri taburcu edebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yenidoğan Uzmanı Öztekin ayrıca doğum sırasında farklı nedenlerle beyin oksijenlenmesi bozulan hastalara çok acil tedavi gerektiğini belirterek bu gibi durumlarda zaman kaybedilmeden uygun merkez arayışına girilmesi gerektiğini de vurgulamayı ihmal etmedi.

ANNELERİNİN KUCAĞINDA HASTANEYİ TERK ETTİLER
Doç. Dr Öztekin ve ekibi tarafından ilk müdahalesi yapılan 6 bebeğe zaman kaybedilmeden beyin soğutma (hipotermi) işlemi başlatıldı. 3 gün süren beyin soğutma işlemi ardından yoğun bakımı ünitesindeki takipleri yaklaşık 2 hafta ile 4 hafta arasında süren bebekler annelerinin kucağında taburcu edildiler.
Öztekin, beyinde oksijenlenme sorunu yaşayan bebeklere uygulanan beyin soğutma yöntemi  ile ilgili olarak “Anne karnında veya doğum sırasında öngörülemeyen  farklı nedenlerlebeyni oksijensiz  kalan bebeklerde  ölüm, zihinsel veya bedensel engelli olma riski yüksek oranlarda  artmaktadır. Bu tür bebekler de gelişebilecek olumsuzluklar “hipotermi” olarak adlandırılan beyin soğutma yöntemiyle en aza indirilebiliyor.Hipotermi tedavisinin bu konuda yeterli donanıma ve tecrübeli ekibe sahip merkezlerde yapılması önem teşkil ediyor.Hipotermi  tedavisine doğum sonu mümkün olan en kısa sürede başlanması hayati önem taşıyor ve sonuçları daha yüz güldürücü olabiliyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı