REKLAMI GEÇ

93 yaşında 2. hayatı oldu

93 yaşında 2. hayatı oldu

Özel Denizli Tekden Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanları, Türkiye’de nadir görülen bir operasyona imza attı. 93 yaşındaki Hesna Kaplan, başarılı bir bypass ameliyatı ile ikinci yaşama adım attı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Eylül 2016 Perşembe, 15:24

Honaz’ın Emirazizli Mahallesi’nde tarımla uğraşan, 9 çocuk sahibi 93 yaşındaki Hesna Kaplan, evinde aniden rahatsızlandı. Çocuklarının çağırdığı ambulansla Özel Denizli Tekden Hastanesi’ne getirilen Hesna Kaplan, 3 ay önce oğlunun ameliyatını başarıyla gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr. Ünal Açıkel’e kendini teslim etti. Hesna Kaplan’ın yapılan ilk kontrolünde kalp krizi geçirdiği belirlendi ve Kardiyoloji Servisi’ne yönlendirildi, yapılan anjiyoda bütün damarının tıkalı olduğu ortaya çıktı.

Ailesiyle de yapılan görüşmeler sonucunda Hesna Kaplan’ın by- pass ameliyatı yapılmasına karar verildi. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr. Ünal Açıkel başkanlığındaki ekibin gerçekleştirdiği ameliyatta, Hesna Kaplan’ın kalbindeki tıkalı 6 damara bypass yapıldı. Yaşı da dikkate alınarak hastanede 5 gün gözlem altında tutulan Kaplan, sağlıkla bir şekilde taburcu edildi.

“YAŞ İLERLEMİŞ OLSA DA AMELİYAT BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ”
Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Ünal Açıkel, 70 yaş üstü hastaların genellikle kalp ameliyatı olmaktan çekindiğini belirterek, “50-70 yaşındaki bir insana göre 80 yaş üstü ameliyat daha riskli. Ancak dikkatli bir cerrahi müdahale ile hastaya riskli de olsa başarılı bir ameliyat yapmak mümkündür” dedi.

Halkın genellikle 70 yaş üstü kalp ameliyatlarından korktuğunu, ancak bunun yanlış olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ünal Açıkel, “Ekstra bir hastalık durumu ve bu hastalık düzeylerinin kalp ameliyatlarına engel teşkil etmemesi, ameliyatı yapacak cerrah tarafından dikkatli değerlendirildikten sonra 70 yaş üstü hastalar gayet başarılı şekilde kalp ameliyatlarını olabilir. Bu hastamızın da sağlığı son derece iyi. Hesna Teyzemiz de ilerlemiş yaşına rağmen kısa sürede eski yaşamına dönecek” diye konuştu.

93 yaşındaki 9 çocuk sahibi Hesna Kaplan ameliyatını gerçekleştirip kendisini hayata bağlayan Tekden Hastanesi Kalp ve Damar cerrahisi hekimlerine minnettar olduğunu belirterek, yeniden yaşama tutunduğunu ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı