REKLAMI GEÇ

Akciğeri patladı, direndi ve hayata tutundu

Akciğeri patladı, direndi ve hayata tutundu

Uşaklı Yıldırım Ailesi’nin erken doğumla dünyaya gelen bebekleri Damla, patlayan akciğerine rağmen yaşama tutunmak için direndi ve 700 gram olarak girdiği Özel Denizli Tekden Hastanesi’nden 2 kilo 285 gram ve sağlık bir şekilde taburcu edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Haziran 2016 Perşembe, 11:11

Uşak’ta yaşayan Yalçın Yıldırım (38) ve Sultan Yıldırım (32) çiftinin ikinci çocukları olan Damla, yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen küçücük bedeniyle yaşama tutunmasını bildi. Anne Suldan Yıldırım ve bebeğin sağlığında oluşan sıkıntılar nedeniyle doğum 25’inci haftada gerçekleşti.

Uşak’ta dünyaya gelen bebekte, doğumun ilk saatlerinde akciğerinde patlama (pnömotoraks) gelişti ve ailesi tarafından Özel Denizli Tekden Hastanesi’ne getirildi. İlk müdahalenin ardından takibe alınan minik bebeğin yaşam riski haftalarca sürdü ve solunum cihazına bağlı yaşadı.

Sultan ve Yalçın Yıldırım’ın Damla ismini verdikleri bebeği yaşama bağlayabilmek için hastane personeli büyük çaba harcadı. Bu çaba sonuç verdi ve Damla bebek sağlığına kavuşup, 700 gram olarak getirildiği hastaneden 2 kilo 285 gram ağırlıkla taburcu edildi.

“DAMLA Bdenizli-bebek-akcigeri-patladi-tekden-de-tedavi-edildi-1EBEK, ÖLÜMLE KARŞI KARŞIYAYDI”
Özel Denizli Tekden Hastanesi Eğitim Direktörü ve Yenidoğan Uzmanı Doç. Dr. Osman Öztekin, bebeğin çok zor ve her an ölüm riski ile dolu günler geçirdiğini, ancak yaşama direnci ve yoğun bakım ünitesinde başarılı bir takip sonrası annesinin kucağında taburcu edilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

TÜM EKİBE TEŞEKKÜR ETTİ
Uşak Eşme Ziraat Odası Genel Sekreteri olarak görev yapan Baba Yalçın Yıldırım ise, “Kızımızın dünyaya gelmesini dört gözle bekliyorduk. İlk çocuğumuz dünyaya geldiğinde sağlıklıydı. Ancak Damla sorunlarla birlikte dünyaya geldi. Bu durumda ne yapacağımızı bile bilmiyorduk. Yakın çevremizin Özel Denizli Tekden Hastanesi’ne yönlendirmesi ile kızımızın tedavisi burada başladı. Tedavi sürecinde Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi hekimleri ve hemşireleri ile bağları çok güçlü bir aile gibi olduk. 95 günün sonunda biricik kızımızı kucağımıza aldık. Bu mübarek günlerde bize bu mutluluğu yaşatan Tekden Ailesi’nden duamızı eksik etmeyeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı