REKLAMI GEÇ

ALÜMİNYUM ALZHEIMER TEFLON KANSER YAPIYOR

ALÜMİNYUM ALZHEIMER TEFLON KANSER YAPIYOR

Denizli Özel Tekden Hastanesi hekimleri alüminyum kapların alzheimerı tetiklediği, teflon kapların yapımında kullanılan perflorooktanoik asit maddesinin ise kanser nedeni olduğunu belirterek vatandaşları uyardı. Doç. Dr. Namık Özkan, oksit tabakası delinmiş ve dip kısmında siyahlıklar görünmeye başlanmış kapların ne yemek pişirmede ne de saklamada kesinlikle kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Şubat 2015 Perşembe, 15:15

Sağlıklı bir yaşam için alınan besinlerin, pişirme ve saklama kaplarının doğru seçilmemesi nedeniyle insan hayatını tehdit ettiğini belirten Denizli Özel Tekden Hastanesi doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Namık Özkan, metal, plastik, alüminyum gibi malzemelerin insan sağlığı açısından tehlike saçtığını söyledi.

Özellikle pişirme kaplarının doğru seçilmesi ve hangi kaplarda hangi besinlerin pişirilmesi gerektiğinin bilinmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Özkan, aksi takdirde kanser başta olmak üzere, tümör, demir eksikliği anemisi, çinko yetersizliği gibi sağlık sorunlarıyladenizli-tekden-hastanesi-teflon-aluminyum-kanser-alzheimer-uyari-ic-1jpgkarşı karşıya kalınabileceğini belirterek, oksit tabakası delinmiş ve dip kısmında siyahlıklar görünmeye başlanmış kapların ne yemek pişirmede ne de saklamada kesinlikle kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

PİŞİRMEYE DİKKAT!
Yemeklerin oksit tabakası zarar görmüş alüminyum kaplar içerisinde pişirilmesi ve bekletilmesi sonucunda fazla miktarda alüminyum geçişi olabileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Namık Özkan “Vücuda fazla alınan alüminyum kansere neden olabiliyor. Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için yemek yiyen insanlar, pişirme ve saklama kaplarının yanlış tercih edilmesinden dolayı hayatlarından olabiliyor” dedi.

Teflon tava ve tencerelerin yapımında perflorooktanoik asit (PFOA) kullanıldığını belirten Özkan, bu maddenin hayvan deneylerinde çok yüksek miktarlarda alındığında tümör oluşturduğunun belirlendiğine dikkat çekti. Özkan, teflon malzemeden yapılan tava ya da diğer mutfak gereçlerinin kullanımında pişirmenin orta veya kısık ateşte yapılmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Doç. Dr. Namık Özkan “Alüminyum folyoyu eğer buzdolabında ya da derin dondurucuda kullanacaksak içerisindeki yiyecek asitli tuzlu ve sulu bir besin olmamalıdır. Pişirme işlemi için alüminyum tencere yerine çelik tencere alüminyum folyo veya kapları yerine yağlı kâğıt veya kâğıt ambalajları tercih edin” dedi.

ALÜMİNYUM KULLANIMI ALZHEIMERI TETİKLİYOR
Tekden Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Ünlü ise, vücuda fazla alınan alüminyumun beyinde birikmesi sonucunda ise alzheimer hastalığınadenizli-tekden-hastanesi-teflon-aluminyum-kanser-alzheimer-uyari-ic neden olabileceğini belirtti. Ünlü, “Alzheimer hastalığı son zamanlarda giderek artmakta. Nedeni tam olarak belli olmasa da yapılan çalışmalar gösteriyor ki; alzheimerli hastaların beyin dokusunda yüksek oranda alüminyum bulunmaktadır. Alzheimer hastalarının beyin dokusunda bulunan yüksek miktarda alüminyum, araştırmacıların Alzheimer ile alüminyum kullanımı arasında bir bağlantı olduğunu düşünmesine yol açıyor. Bu nedenle alüminyum kaplarda hazırlanan yemeklerin, tüketenlerde başta Alzheimer hastalığı olmak üzere birçok hastalığa neden olabileceği araştırmalar sonucu tespit edilmiş durumda. Alüminyumun sürekli alımıyla beyin hücrelerinde meydana gelen birikim Alzheimer’a ek olarak başka ciddi beyin rahatsızlıklarına yol açabiliyor” diye konuştu.

denizli-tekden-hastanesi-teflon-aluminyum-kanser-alzheimer-uyari-ic-2

BEBEKLERDE ZEKÂ GERİLİĞİ NEDENİ
Tekden Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanları ise; ebeveynler tarafından çocuklara alüminyum kaplarda besin sunulmaması gerektiği uyarısında bulundu. Alüminyum fazlalığının bebeklerde zekâ geriliği riski oluşturabileceğini ifade eden çocuk hastalıkları uzmanları, alüminyum fazlalığının bebeklerde zekâ geriliğine de neden olduğunu, özellikle hamilelikte uygunsuz kullanımdan kaçınmak gerektiğini belirterek anne ve babaları uyardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı