REKLAMI GEÇ

Araç kullanırken “Bel fıtığı olmayın”

Araç kullanırken “Bel fıtığı olmayın”

Özel Denizli Tekden Hastanesi beyin, sinir ve omurilik cerrahisi uzmanı Op. Dr. Yurdaer Doğu, sarsılmaya yol açan yolda uzun süre araç kullanmanın bel fıtığı nedenleri arasında yer aldığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2016 Salı, 12:19

Beyin, sinir ve omurilik cerrahisi uzmanı Op. Dr. Yurdaer Doğu, bel fıtığının yaşam kalitesini düşüren, herkesi tehdit eden ve her geçen gün artan rahatsızlıkların başında geldiğini ifade etti.

denizli-tekden-belfitigi-uyarisi-1Yaşamı konforlu hale getirmenin kişinin kendi elinde olduğunu vurgulayan Dr. Doğu, sürekli bel ağrısı ile yaşamı sürdürmenin zorluğuna dikkat çekti ve “Artık gelişen teknoloji ve deneyimle ameliyatların kolaylaşması, sakat kalma felç olma riskinin büyük ölçüde ortadan kalkması bel fıtığından kurtulmamızı sağlıyor. Önemli olan doğru zamanda, doğru hekimle buluşabilmek. Bu nedenle bacağa giden sinirlerde harabiyet oluşmadan ameliyat olmakta, ameliyatı da bu işi en düzgün biçimde yapan hekimlere yaptırmakta yarar var” diye ilave etti.

“UZUN SÜRE AYAKTA KALMA BEL FITIĞI YARATIYOR”
Özel Denizli Tekden Hastanesi beyin, sinir ve omurilik cerrahisi uzmanı Dr. Yurdaer Doğu “Stres, aşırı yorulma, dengesiz ve ani hareketler, klima, uzun süre ayakta durma, uzun süre sarsıntılı yolda araba kullanmayı” bel fıtığına yol açan nedenler olarak sıraladı.

BEL FITIĞINDA AMELİYAT GEREKTİREN DURUMLAR
Tıbbi operasyon gerektiren durumlara da değinen Dr. Doğu bacakta güç kaybı, tedaviyle geçmeyen ağrılar, yürümekte zorluk yaratan uyuşmalar, yürümekte güçlük, gece uyandıran ağrılar, MR görüntülerinde kopmuş fıtık parçası, idrar kaçırma, cinsel fonksiyon kaybının ameliyatı gerekli hale getireceğini söyledi.

BEL FITIĞI EN FAZLA EV HANIMLARINDA GÖRÜLÜYOR
Bel fıtığı tedavilerini de anlatan Dr. Doğu, “Bel fıtığı; sadece ağrı varsa ilaç tedavisi ve istirahat, ağrı ve uyuşma varsa fizik tedavi, güç kaybı varsa ameliyat edilerek tedavi edilebilir. Bayanlarda ameliyatlık fıtık oranının yüksek olmasının nedeni kendilerinden önce eşine, çocuklarına, ailesine daha fazla önem verip, kendini boş vermesi ve doktora geç başvurmasından kaynaklanıyor. Bel fıtığı e sık en ağır işleri yapan ev hanımları ile en stresli grup olan yöneticiler, öğretmenler, şoförler, garsonlar, eczacılar ve titreşimli iş makineleri kullananlarda görülüyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı