REKLAMI GEÇ

Aydoğdu: Hastaysanız oruç için doktorunuza danışın

Aydoğdu: Hastaysanız oruç için doktorunuza danışın

Özel Denizli Tekden Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr.Erkan Aydoğdu, bazı rahatsızlıkların oruç tutmaya engel olduğuna dikkat çekerek, oruç tutacak hastaları mutlaka doktorlarına danışmaları konusunda uyardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Haziran 2016 Cumartesi, 14:50

Özel Denizli Tekden Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr.Erkan Aydoğdu, orucun sağlıklı kişilerde midenin dinlenmesi ve vücutta detoks etkisi yapması nedeniyle yararlı olduğunu, hastalar için ise bazı sağlık problemlerini beraberinde getirmesi nedeniyle önerilmediğini söyledi.

Ramazan ayında bazı özel durumu olanların oruç tutmasının sakıncalı olduğunu belirten Dr. Aydoğdu, ”Parkinson, kalp, hipertansiyon, şeker hastalığı, ülser, alzheimer, sara, psikiyatrik bozukluk, kanser, kronik böbrek yetmezliği olanlar, yaşlı ve vücutça düşkün kişiler, düzenli olarak ilaç kullanması gerekenler, ameliyatlı veya ameliyatın dinlenme döneminde bulunanlar, hamile veya çocuk emzirenlerin de oruç tutması sakıncalı olabilir” diye konuştu.

Diyabet gibi önemli rahatsızlığı olanların yapması gerekenlere de değinen Dr. Aydoğdu, “Oruç tutup tutmama konusunda hekiminizle konuşun. Oruç tutmaya karar verdiyseniz kan şekeri ölçümlerini düzenli yapın. Beslenme programınıza dikkat edin, kilo almayın. Hipoglisemi için önleminizi alın. İlaç tedavisini atlamayın. Aksi durumda hastalığınız için önemli tehditler oluşabilir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı