REKLAMI GEÇ

Burun estetiğiyle ilgili her şey…

Burun estetiğiyle ilgili her şey…

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Ummahan Özaslan, burun estetiğiyle ilgili birçok insanın merak ettiği soruları yanıtladı, yeni tıp teknolojileri sayesinde sürecin kısalığını anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2014 Çarşamba, 10:20

Hastalarını Çamlık’taki kliniğinde kabul eden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Ummahan Özaslan, birçok insanın merak ettiği burun estetiğini anlattı.

03NEDEN ÖNEMLİ
Burnun vücudun en önemli yerlerinden biri olduğunu vurgulayan Dr. Özaslan, “Yüzümüzün tam ortasında yer alan burnumuz, nefes almamızı sağlayan yaşamsal bir organımızdır. Aynı zamanda yüzümüzün ilk göze çarpan organlarından biri olduğu için dış görüntümüzü ve imajımızı oluşturan en önemli yerlerimizden birisidir” dedi.

04NELER YAPILABİLİYOR
Burunla ilgili yapılabilecekleri de aktaran Özaslan, “Burun estetiğinde amaç, burnun şekli, büyüklüğü ve genel görüntüsünde değişiklikler yaparak burnu yüz ile uyumlu bir hale getirmektir. Burun estetiği ile burun uzatılabilir ve kısaltılabilir, küçültülebilir veya büyültülebilir, şekli değiştirilebilir, konturu düzeltilebilir, burun delikleri daraltılabilir, kemer alınıp kavisli bir görüntü verilebilir, kalkıklığı sağlanabilir, uç sivriltilebilir veya yuvarlaklaştırılabilir. Bütün bunların ne kadar ve ne şekilde gerçekleşeceği ancak burnun anatomik özelliklerinin ve burun derisinin değerlendirilmesinden sonra anlaşılabilir” diye konuştu.

AMELİYAT SIRASI VE SONRASI
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Ummahan Özaslan operasyon sırasında ve sonrasında olanları ise şöyle aktardı:
“Burun ameliyatı genelanesteziyle veya sedasyon-lokal anesteziyle yapılabilir. Çoğu zaman, septum deviasyonu ve konka hipertrofisi gibi solunum zorluğuna yol açan problemler eşlik edebilir. Ameliyat süresi, yapılacak işlemlerin detaylarına göre 1 – 1.5 saati bulur. Bu süre, daha önce bir operasyon geçirmemiş kişiler için geçerlidir. Önceden bir operasyon geçirmiş ve iyi netice alamamış kişilerde ameliyat süresi daha uzun olabilir. Estetik burun 02ameliyatlarında, önemli yeniliklerden biri tampon kullanılmamasıdır, burun içi örtüsü dikilerek, tampon baskısına gerek olmaması sağlanır. Nadiren, operasyon sonunda, sızıntı çoksa, nefes alıp vermeye izin veren, içinde küçük bir boru olan bir basit tampon kullanılabilir. Burun estetiği ameliyatın bitiminde burun üstüne ince bir bant ve plastik bir kalıp yerleştirilir. Ameliyat sonrasında, genellikle 1 gece hastanede kalması beklenir.
05Operasyon bitince, göz çevresine soğuk uygulaması yapılır ve 3-4 saat içinde bir şeyler yemek, içmek ve yürümek mümkün olur. Ameliyattan 1 hafta sonra burun üstündeki plastik kalıp alınır ve başka bir şey uygulanmaz. Ameliyat sonrası ilk 2 gün hafif morluk ve şişlik oluşur. 3. gün azalmaya başlar.1. haftanın sonunda, kalıplar alındığında, morluk ve şişlikler hafif bir makyajla kamufle edilebilecek kadar azalmıştır. Kalıp alınır alınmaz, burun şekli ile ilgili değişiklikler büyük oranda görülür, ancak son şeklin oluşması ve tüm detayların ortaya çıkması daha uzun bir zamanı gerektirir. İlk ay, %60-70 oranında, 6 ay ila 1 yıl içinde tam olarak sonuç oluşur.”

AMELİYATSIZ BURUN ESTETİĞİ
Burun estetiği konusunda da ameliyatsız çözümlerin de bulunduğunu belirten Dr. Özaslan şu bilgileri aktardı:
Her konuda olduğu gibi, burun estetiğinde de ameliyatsız yöntemler gündeme gelmektedir. Bunlar dolgu ve botoks kombinasyonlarıdır.

15 DAKİKADA KALKIK BURUN MÜMKÜN

denizli-burun-estetigi-icBurun ucunu aşağı çeken kasların botoksla dondurulması ve burun sırtındaki düzensizliklerin dolgular ile doldurulması geçici de olsa burunda hafif değişiklikler sağlayabilir.

Basit ve geçici olan bu işlem, ancak sınırlı durumlarda uygulanabilir.

Bir diğer uygulama ise, ameliyatsız olarak tanıtılmakla birlikte, lokal anestezi altında uygulanan, kıkırdakların cerrahi olarak diseke edildiği ve burun ucunun sırta doğru iple askılandığı basit bir uygulamadır. Burun ucunu kaldırmaya bir süre yarayabilir.

Ayrıca sadece burun ucunu yukarı kaldırmada lokal anestezi altında 10-15 dakikalık sürede küçük bir işlem de güzel sonuç verir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı