REKLAMI GEÇ

Cerrahi’den “yenidoğan yoğun bakım” başarısı

Cerrahi’den “yenidoğan yoğun bakım” başarısı

Ege Üniversitesi’nde sezaryenle dünyaya gelen 32 haftalık bebek, tam donanımlı yenidoğan yoğun bakım ünitesine sahip olan Özel BSK Denizli Cerrahi Hastanesi’ne sevk edildi.

/ DENİZLİHABER / 3 Haziran 2010 Perşembe, 16:38

Ege Üniversitesi’nden helikopterle Çardak Havaalanı’na getirilen bebek, BSK Denizli Cerrahi Hastanesi ambulansıyla hastaneye getirilerek, tam donanımlı yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. BSK Denizli Cerrahi Hastanesi’ne, Ege Üniversitesi’nden sevk edilen 32 haftalık bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Çocuk Doktoru Uzman Dr. Emel Yolsal Gümüş, “32 haftalık olarak Ege Üniversitesi’nde sezaryenle dünyaya gelen bebeğin sağlık durumu iyi, solunum sıkıntısı yok. Anne karnında gelişimini tamamlayamadığı için bebeğe, yenidoğan yoğun bakımda özel bir bakım yapılması gerekiyor” dedi.

BSK Denizli Cerrahi Hastanesi Kurucu Hekimi Prof. Dr. Bülent Topuz, “Yenidoğan yoğun bakım ünitesindeki başarımız, Denizli için ve hastanemiz için büyük bir gururdur” diyerek şunları söyledi: “Ege Üniversitesi’nden hastanemiz yenidoğan yoğun bakımına bir bebeğin sevk edilmesi bizim için gurur vericidir. Hastanemizin hizmete girmesinden bu yana yenidoğan yoğun bakım ünitesinde, 150 prematüre bebek başarılı bir şekilde tedavisi yapılıp taburcu edildi. Basını takip edenler mutlaka hatırlayacaktır. Hastanemizde geçen yıl 1 kilonun altında dünyaya gelen ikizlerimiz, 100 gün boyunca yenidoğan ünitemizde yapılan tedaviden sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edilmişti. Yenidoğan ünitesine özel bir önem veriyoruz. Geçen yıl 7 küvez bulunan yenidoğan yoğun bakımın küvez sayısı bu yıl 9’a çıkarıldı. Hastalarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmak için çalışıyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı