REKLAMI GEÇ

Check-up yaptırdı, hayatı kurtuldu

Check-up yaptırdı, hayatı kurtuldu

İşadamı 40 yaşındaki Asaf Kabadayılar, tesadüfen yaptırdığı check-up sayesinde ölümden kurtuldu. Sağlık kontrolü yaptıran Kabadayılar’ın aort damarında genişleme olduğu ortaya çıktı. Genişleyen bu bölüm ameliyatla suni damarla değiştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2016 Salı, 13:36

İşadamı, 2 çocuk babası 40 yaşındaki Asaf Kabadayılar, Özel Sağlık Hastanesi’ne giderek, rutin check-up yaptırdı. Kabadayılar’ın kardiyoloji muayenesi sırasında aort damarındaki genişleme fark edildi.

Aort anevrizması olarak bilinen ve ender rastlanan bir durum olan bu hastalığın, kalpten çıkan ana atardamar olan aortun genişlemesi şeklinde ortaya çıktığı öğrenildi. Genişleme aşamasında hastada belirti oluşturmadığı için ancak kardiyoloji muayenesi sırasında yapılan ekokardiyografi (kalbe ultrasonla bakılması) ile tespit edilebilen genişlemenin fark edilmemesi durumunda damarda yırtılma oluşabileceği ve hastanın dakikalar içinde hayatını kaybedebileceği belirtildi.

ACİL AMELİYATA ALINDI
Genişlemenin fark edilmesinin ardından Kabadayılar, acil ameliyata alındı. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hayrettin Şirin ve Opr. Dr. Oya Rendeci tarafından ameliyat edilen Kabadayılar’ın 3 saatlik başaralı operasyonla genişleyen aort damarı, suni damarla değiştirildi. Ameliyatın ardından Kabadayılar, ölümün kıyısından dönerek hastaneden sağlıklı şekilde taburcu oldu.

NADİR GÖRÜLEN BİR VAKA
Ameliyatı yapan Prof. Dr. Hayrettin Şirin, aort damarındaki genişlemenin nadir görülen bir vaka olduğunu, teşhisi ve tedavisinin de zamanında yapılmasının hayat kurtaracağını belirterek, “Hastamız, düzenli olarak check-up yaptıran bilinçli bir hasta. Durumu zamanında fark edilmeseydi istenmeyen sonuçlarla karşılaşılabilirdi. Kendisini olumsuz bir durum oluşmadan başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturduk. Erken teşhis tüm hastalıklarda çok önemli ama aort damarındaki genişleme daha da önemli. Bu yüzden vatandaşlarımıza içinde kardiyoloji muayenesi bulunan check-up yaptırmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

DOKTORLARIM SAYESİNDE HAYATTAYIM
Sağlığına kavuşmanın mutluluğu içinde olan Kabadayılar, “Doktorlarıma ve benimle ilgilenen tüm hastane çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyorum. Onların sayesinde hayattayım” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı