REKLAMI GEÇ

Çocuklarınızı obeziteden koruyun

Çocuklarınızı obeziteden koruyun

Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanları, çocukları obezite tehlikesinden korumak için düzenli beslenmeleri ile spor yapmalarını sağlamanın şart olduğunu açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2017 Cumartesi, 10:55

Özel Denizli Tekden Hastanesi’nde görevli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Murat İnan ile Dr.Şener Bekci, obezitenin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ürkütücü boyutlara geldiğini açıkladı.
Çocukları obeziteden korumanın iki basit formülü olduğunu söyleyen Uz.Dr.Murat İnan “Yapılması gereken çocukların sağlıklı beslenmelerini ve spor yapmalarını sağlamak. Yapılan araştırmalar ve ulaşılan rakamlar, özellikle son on yılda sadece yetişkinlerde değil, çocuklarda da obezite ve aşırı kiloyla ilgili korkutucu bir artış olduğunu ortaya koyuyor. Çocuklardaki aşırı kilonun iki ana nedeni var. Sağlıksız beslenme ve hareketsizlik” dedi.

“HEDEFİMİZ HAREKETSİZ NESLİN OLUŞMASINI ÖNLEMEK”
Dr. Murat İnan, çocukların sağlıklı beslenmelerinin okul başarısını olumlu yönde etkileyebileceğini belirterek “Sağlıklı ve fiziksel açıdan aktif olan çocuk, akademik olarak daha başarılı olur. Başarılı çocuk da daha sağlıklı olur. Fiziksel aktivite, zihinsel becerileri, konsantrasyonu, dikkati ve sınıftaki davranışlarını olumlu etkiler. Çocukların sağlıklı ve aktif olması, okullar için de çok önemlidir. Dolayısıyla çocukların spor yapması okulların da amaçları arasında olmalı. Aşırı kilolu ve obez çocukların kan tahlilleri, guatr, kolestrol, şeker ve insülün direnci açısından da incelenmesi ve olası durumlar için uygun tedaviye başlanması gerekir. Hedefimiz; sadece eli kalem tutan nesiller değil, aynı zamanda eli top tutan çocuklar yetiştirmek olmalı” diye konuştu.

“FAST FOOD ÇOCUĞA ÖDÜL OLMAMALI”
Çocukları obeziteden korumak için en önemli görevin anne babaya ait olduğunun altını çizen Uz. Dr. Şener Bekci ise, “Yemek yeme konusunda anne-baba, çocuklar hep beraber hareket etmeli. Fiziksel aktiviteler ceza olarak verilmemeli (şınav çekme, koşma cezası vb),Yiyecekler de ödül olarak verilmemeli (çikolata, hamburger vb). Evde, okulda, her ortamda, sağlıklı yemekler tercih edilmeli. Beden eğitimi ve fiziksel aktivite programları artırılmalı. Çocukların hayatında mutlaka yürüyüş ve bisiklet olmalı. Yemek yeme istekleri çocuklara bırakılmalı. Aşırı zorlamalar ilerde çocukların bilinçaltına yerleşip sürekli yeme arzusu yaratmakta ve bu da aşırı kilo alımına yol açabilmektedir. Gelişimi iyi olan ve herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan çocuklara ebeveynler yemek yeme konusunda sözel ve davranışsal olarak zorlayıcı davranmamalı. Yapılan araştırmalar küçükken yeme konusunda aşırı ısrarcı davranılan çocukların obeziteye yakalanma oranlarının yüksek olduğunu gösteriyor ” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı