REKLAMI GEÇ

Dar pantolon giymeyin uyarısı

Dar pantolon giymeyin uyarısı

Özel Denizli Tekden Hastanesi fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Erhan Özfidan, dar pantolon ve giysi tercihinin sinir ve kas sıkışması gibi sağlık sorunları yarattığı uyarısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Kasım 2016 Çarşamba, 11:57

Sürekli değişen moda akımları, giyimde farklı tercihleri beraberinde getiriyor. Örneğin dar giysiler, özellikle de

denizli-saglik-dar-pantolan-giymeyin-1pantolonlar. Şık görünme adına tercih edilen bu giysilerin beraberinde sağlık sorunlarını getirdiği uyarıları yapılıyor uzmanlarca. Bu uyarıyı yapan isimlerden birisi de Özel Denizli Tekden Hastanesi fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Erhan Özfidan oldu.

Dr. Özfidan düşük bel ve dar pantolonların yarattığı sağlık riskleri açısından pek de masum olmadığını, dar pantolonların kasıklarda damar ve sinir sıkışmalarına neden olabileceğini belirtti. Şık ve zayıf görünme arzusunun bazen sağlık sorunları yaratabildiğine dikkat çeken Dr. Özfidan, modayı takip etmek uğruna acı çeken kişilerin kasık bölgesinde sinir sıkışması ile karşı karşıya kalabildiğini, bunun sonucunda da bacaklarda his kaybı yaşanabileceğini söyledi.

Dar kot pantolonun vücuttaki kan akışını bile bozduğunu kaydeden Dr. Erhan Özfidan, “Özellikle bacak bacak üstüne atanlarda, alaturka tipi tuvalette uzun süre kalanlarda, dar pantolon giyenlerde ve şeker hastalarında, ‘meraljiaparestetika’ görülebilir. Bacaklarda uyuşma, yanma ve ağrı şeklinde kendisini gösteriyor. Tabii ki herkeste olacak diye bir şey yok. Bu kişinin kas yapısı, bağ dokusu ve sinirlerin geçtiği kanalın darlığına göre değişebiliyor. Meraljiparestetika, belimizden çıkıp, kasığımıza doğru inen bir sinirin sıkı bir pantolon, kemer ya da korse ile sıkışmasına bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu sinir sıkışmasına bağlı olarak, uyluk bölgesinin dış yanında uyuşma oluşabilir. Uyluğunun dış yanında uyuşması olan kişilerin kıyafetlerini bu açıdan gözden geçirmelerini öneriyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı