REKLAMI GEÇ

DEKADER üyelerine kanser anlatıldı

DEKADER üyelerine kanser anlatıldı

Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Namık Özkan DEKADER üyelerine kanser ve tedavi yollarını anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ekim 2016 Pazar, 14:06

Özel Denizli Tekden Hastanesi tarafından, Kadın ve Aileyi Koruma, Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (DEKADER) üyelerine, kanser ve korunma yöntemleri hakkında seminer verildi.

Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Namık Özkan, eğitimlerle kanser riskini en aza indirgemeyi amaçladıklarını belirterek, “Kanser, dünyada ve ülkemizde en sık görülen ölüm nedenleri arasında kalp damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer almaktadır. Kadın, erkek ve çocuk; maalesef her yaş ve her dönemde kişinin yakalanabileceği kanserle mücadelede tıp ve tıp teknolojisinin gelişmesiyle büyük yol ve aşamalar kaydedildi. Günümüzde birçok tetkikle kanserin erken teşhisi sağlanabilirken, sağlıklı bir yaşam biçimi de kişilerin kanserden korunması için büyük bir etken oluşturur. Yaşam şekli, genetik miras ve başka sebeplerle oluşabilen kanser risklerini düşünerek yaşamak önlem almak için bir adım olabilir” dedi.

tekden-dekader-seminer-1

Kansere karşı alınacak önlemler hakkında konuşan Doç. Dr. Özkan, “Kanser taramaları ve kendi kendine muayene, kanserden korunmanızı sağlayarak sağlığınızda büyük rol oynar. Bu basit testler, kanseri erken teşhis edebilir ve hayat kurtarabilirler. Kanserden korunma yollarından biri olan kendi kendine muayeneyi nasıl uygulamanız gerektiğini bilmiyorsanız, doktorunuzdan size göstermesini isteyin. Ayrıca hangi çeşit tarama testlerine ihtiyacınız olduğunu da öğrenin. Kanserden korunmada erken teşhis büyük rol oynar” diye konuştu.

tekden-dekader-seminer-2

DEKADER Başkanı Sevgi Çölhan ise, “Tekden Hastanesi yönetimi ve hekimleri ile yollarımız geçtiğimiz yıllarda bilinçlendirme toplantıları ile güzel bir amaç için kesişti. Açıkçası ilimizde özellikle kadınların sağlığı için bu kadar duyarlılık sergileyen bir hastane bizleri gururlandırmakla beraber çok mutlu ediyor. Dernek binamızda Dr. Namık Özkan’ı ağırladık ve kadınlarımız tüm merak ettiklerini sorma imkânı buldular” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı