REKLAMI GEÇ

1 kilonun altında dünyaya geldiler, Tekden’de hayata tutundular

1 kilonun altında dünyaya geldiler, Tekden’de hayata tutundular

Özel Denizli Tekden Hastanesi’nde 1 kilonun altında dünyaya gelen ve hayata tutunan prematür bebekler ile aileleri hastanede buluştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2017 Pazartesi, 13:50

Özel Denizli Tekden Hastanesi’nde “2. Geleneksel Prematüre Buluşması” gerçekleştirildi. Denizli ve çevre illerde 1 kilonun altında doğan, doğum sonrası takip ve tedavisi Yenidoğan Yoğun Bakım ünitesinde yapılarak sağlıklı şekilde taburcu edilen prematür bebek ve aileleri Tekden Hastanesi’nde bir araya geldi.

Özel Denizli Tekden Hastanesi, prematüre doğmuş bebekleri ve ailelerini yeni doğan yoğun bakım ünitesinde gördükleri tedavi süresince kendileri ile ilgilenen doktor ve hemşireleri ile bir araya getirdi. Bebekler ve aileleri için hazırlanan organizasyonda yeni doğan yoğun bakım ünitesi çalışanları, büyük bir titizlik ve özenle tedavilerini yaptığı prematüre bebekler ile eğlenceli dakikalar geçirdiler.
Etkinliğe Özel Denizli Tekden Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Yusuf Polat, Yenidoğan Uzmanı ve Eğitim Koordinatörü Doç.Dr.Osman Öztekin, Çocuk Hastalıkları Uzmanları Dr.Cengiz Tırpan sağlık personeli ile prematüre bebekler ve aileleri katıldı.

UYGUN ŞARTLAR YAŞAMA İHTİMALİNİ ARTTIRIYOR
Özel Denizli Tekden Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Yusuf Polat, zorlu süreçlerden geçen ancak umutlarını yitirmeyip yaşamlarına devam eden prematür bebekler ve aileleri ile bu etkinlikte bir araya gelmekten dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

Polat “ Bütün çocuklar korunmaya muhtaç ama bugünkü toplantımıza vesile olan erken doğan bebekler daha çok korunmaya muhtaç. Minik mucizelerimizi hayata bağlamak için çalışıyor, yenidoğan kapısında umutla bekleyen ailelere bekledikleri sözleri söyleyebilmeye gayret ediyoruz. Biliyoruz ki, erken doğan bebeklerin yenidoğan sürecini uygun şartlarda atlatmaları, yaşama şanslarını yükseltiyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Doktorlar ve hemşire kadromuzla, bebeklerimizi 7 gün 24 saat gözetim altında tutuyoruz” dedi.

“YAŞAMA DAİR UMUTLARI HEP SÜRSÜN”
Tekden Hastanesi Yenidoğan Uzmanı ve Eğitim Direktörü Doç.Dr.Osman Öztekin ise, dünyaya gelmek için aceleci davranan pirematüre bebeklerin minik kahramanlar olduğunu söyledi. Öztekin, “Denizli ve çevre illerde 1 kilonun altında doğan çok sayıda bebeğin yaşamasını sağladık. Yenidoğan Yoğun Bakımda çalışıyor olmak, bu mucizelere ortak olmak ve ailelerin bu zorlu sürecinde yanında olabilmek bizi huzurlu ve mutlu ediyor. Buradan tüm yenidoğan ailelerine sesleniyorum; Biz yenidoğan gönüllüleri olarak buradayız bebeklerimizin yanındayız. Her türlü riskli doğum ve prematür doğum mutlaka yenidoğan uzmanı olan merkezlerde yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki bilinçli aile yaşam boyu sağlık demektir” diye konuştu.

Kutlama programına katılan aileler de prematüre doğan bebeklerinin bu ünite sayesinde sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam etmelerinden duydukları sevinci dile getirerek Tekden Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi sorumlu hekimlerine ve personeline teşekkür etti. Etkinlikte ailelerden bazıları bebeklere özel hazırlanan videoyu izlerken gözyaşlarına hakim olamadı. Etkinlik sonunda prematüre çocuklara hediyeleri verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı