REKLAMI GEÇ

Diyabet sağlıklı yaşama olanak sağlar

Diyabet sağlıklı yaşama olanak sağlar

Tekden Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. İbrahim Özdeş, diyabetin dünyada olduğu gibi Türkiye’de de görülme sıklığının hızla arttığını belirterek, “Ancak diyabet tedavisini sağlıklı yaşamın adımları olarak düşünmek, uzun yaşam fırsatına dönüşebilir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Şubat 2017 Cuma, 10:46

Özel Denizli Tekden Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. İbrahim Özdeş, diyabet hastalığına dikkat çekti, bunun ciddi bir sağlık sorunu olmasının yanı sıra çok önemli ayrıcalıkları da beraberinde getirebileceğini söyledi.

Yapılan birçok araştırmada diyabet hastasının yakın takip edildiğinde yaşam süresinin 5 yıl daha uzun olduğunun saptandığını anlatan Özdeş, “Bunun nedeni düzenli doktor kontrolü ve sağlıklı beslenme tarzı” dedi.

“YAPACAĞINIZ ŞEY DİYABETİ KONTROL ETMEK”
Diyabeti olan ve tedavi olmayan ya da tedaviyi geciktiren hastalarda kalp, böbrek ve göz rahatsızlıklarının da gelişebileceğini belirten Dr. İbrahim Özdeş, “Diyabet, sağlıklı beslenmek ve düzenli doktor takibi ile kontrol altına alınabilir. Diyabet hastalığınız için yapacaklarınız aslında sağlıklı olmak isteyen ve sağlığına önem veren her insanın yapması gereken şeylerdir. Diyabetin sizi zorladığı şeyler sadece diyabetle başa çıkmanıza yaramayacak, bir bütün olarak size sağlığınızı kazandıracak. Böylece yaşam tarzınızda yapacağınız küçük değişikliklerle başkalarından daha uzun, daha sağlıklı ve daha sorunsuz bir hayatı sürdürmenin elinizde olduğunu göreceksiniz. Yapacağınız şey diyabeti kontrol etmek olacak, hastalığın sizi kontrol etmesine izin vermeyeceksiniz” diye konuştu.

“DİYET YOK, SADECE SAĞLIKLI BESLENME VAR”
Hastalara modern tıp tavsiyelerine uymalarını öneren Dr. Özdeş, ilaçların ikinci planda kaldığını, önceliğin diyet ve egzersiz olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı