REKLAMI GEÇ

Göz torbaları ve kırışıklıktan kurtulun

Göz torbaları ve kırışıklıktan kurtulun

Göz bölgemizin doğuştan sahip olduğu karakteristik özelliklerin yanı sıra zamanın etkileriyle bazı değişikliklere uğradığını belirten Denizli Gözakademi uzmanlarından Opr. Dr. Arife Esra Kocakaya, gözkapağı estetiği hakkında açıklamalarda bulundu.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 27 Mart 2017 Pazartesi, 09:25

Denizli Gözakademi uzmanlarından Opr. Dr. Arife Esra Kocakaya, ‘Göz Kapağı ve Estetik Yaklaşımlar’ konusunda açıklamalarda bulundu, Blefaroplasti adı verilen uygulama ile gerçekleşen görsel ve estetik değişimin olumlu etkilerini anlattı.

OLDUĞUNUZDAN YAŞLI GÖRÜNMEK
Göz bölgesinin, doğuştan sahip olduğu karakteristik özelliklerin yanı sıra zamanın etkileriyle bazı değişikliklere uğradığını, yaşlanma sürecinden bağımsız olarak çok genç yaşta bile görülebilen göz altı ve üstü torbalanma ile kırışıklıkların hayatı olumsuz etkilediğini belirten Kocakaya, “Göz kapağımızın ve kaş dokusunun sıkılığı ve şekli değişerek sarkmalar ortaya çıkabilmekte, gergin bir bağ dokunun arkasında yer alan yağlar öne doğru torbalar halinde görünüm oluşturabilmektedir. Kapak cildi, elastikiyetini kaybederek sarkma ve kırışıklıklar ortaya çıkabilmektedir. Yaşlanma sürecinden bağımsız olarak çok genç yaşta bile görülebilen bu değişiklikler bizi olduğumuzdan mutsuz, neşesiz, gergin, enerjisiz ve yaşlı gösterebilmektedir. Üstelik üst kapaklardaki ağırlık neticesinde gözlerde yorgunluk, hep uykulu olma, okurken yorulma gibi durumlar ortaya çıkabilmektedir” dedi.

ÇÖZÜM BLEFAROPLASTİ’DE
Gözkapağı estetiği ameliyatı ya da tıbbi adlandırmasıyla ‘blefaroplasti’ uygulamasının bu durumu düzelterek daha dinç, sağlıklı bir görünüme kavuşturduğunu sözlerine ekleyen Denizli Gözakademi uzmanlarından Opr. Dr. Arife Esra Kocakaya, “Cerrahi ile en iyi sonucu elde edebilmek için üst kapaklarımızın kaş ve alın ile olan bütünlüğü, alt kapaklarımızın ise yanak ile olan bütünlüğünü algılamak ve herkesin farklı anatomik ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiş bir ameliyat planlamak şarttır. Her hastada ideal olarak iyi sonuç elde etmek ancak iyi bir ön değerlendirme ve muayene ile mümkündür. Bu değerlendirme esnasında doktorunuz sizin beklentilerinizi dinledikten sonra detaylı bir göz-gözkapağı değerlendirmesi yapacak ve sizin yapınıza uygun olan cerrahiyi planlayacaktır. Tüm hastalarda istisnasız olarak iyi sonuç elde edebilmek için kişisel anatomik varyasyonların farkında olmak ve farklı yapılarda uygulanabilecek farklı teknikler konusunda tecrübe sahibi olmak çok önemlidir. Yapılacak her türlü işlemin göze zarar vermeden ve kapak-göz bütünlüğünün bozulmadan yapılabilmesi için göz fonksiyonlarının da değerlendirilmiş olması önemlidir. Operasyon sonrası 7-10 günlük bir iyileşme süreci vardır. Bu süre içinde göz kapağında biraz morluk oluşabilir. Ancak sonrasında görsel ve estetik açıdan çok olumlu sonuçlar alınabilmektedir” dedi.

İLETİŞİM:
ADRES: Merkezefendi Mah. 29 Ekim Bulvarı 438 Sok. No:15 Merkezefendi/DENİZLİ
4449193
www.gozakademi.com.tr
info@gozakademi.com.tr

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı