REKLAMI GEÇ

Ozon tedavisiyle çok sayıda hastalıkla mücadele etmek mümkün

Ozon tedavisiyle çok sayıda hastalıkla mücadele etmek mümkün

Fizik Tedavi Uzmanı Doç. Dr. Nilgün Şimşir Atalay, ozon tedavisinin birçok patolojik durumu iyileştirdiğini, hastalara ek olarak uygulanan bu tamamlayıcı tedaviyle çok sayıda hastalığa karşı mücadele etmenin mümkün olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Haziran 2017 Perşembe, 08:52

Özel Fizyorad Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi’nde görevli Fizik Tedavi Uzmanı Doç. Dr. Nilgün Şimşir Atalay, ozon tedavisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Oksijenin yüksek enerjili hali olan ozon gazının tıbbi ozon jeneratörlerinde saf oksijenle üretildiğini söyleyen Atalay, ozon tedavisinin tamamlayıcı tedavi olarak başta kanser hastalarında oldukça başarılı olduğunu söyledi.

SPORCULARIN BİLE PERFORMANSINI ARTTIRIYOR
Doç. Dr. Nilgün Şimşir Atalay, sadece patolojik değil birçok hastalıkla mücadelede ozon tedavisinin uygulandığını belirterek, “Eklem kireçlenmeleri, eklem romatizması, boyun ve bel fıtığı, sırt ağrısı, topuk dikeni gibi ağrı tedavilerinde, zihinsel ve bedensel yorgunlukta, uyku bozukluğunda, damar tıkanıklığında, şeker hastalarının iyileşmeyen yaralarının tedavisinde ozon tedavisi uygulanır. Ozon tedavisi yaşlanma karşıtıdır ve kanser hastalarının bağışıklık sistemini güçlendiren tamamlayıcı tedavidir. Ülseratif, kolit, fissür ve fistül gibi bağırsak hastalıklarının tedavisi, genel bağışıklık sisteminin yetmezliği, karın, göbek, basen ve kalça yağlarının eritilmesinde, selülitte de bu tedavi uygulanır. Sporcuların performansını bile arttırmak mümkün. Sinüzit tedavisi, Hepatit B ve Hepatit C gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan ozon tedavisi mantar kaynaklı bakteriyal hastalıklar ve nöroloji hastalarında da uygulanır” dedi.

SAVAŞAN HÜCRELERİ HAREKETE GEÇİRİYOR
Doç. Dr. Atalay, ozon tedavisinin yaşlıların hastalıklarla mücadelesine de büyük katkı verdiğini ifade etti. Atalay, “Yaşlı kişiler ozon tedavisine oldukça iyi yanıt veriyor. Bu tedavi yöntemi bağışıklık sistemini harekete geçirir ve vücudun kendi antioksidanlarını ve serbest radikallere karşı savaşan hücreleri harekete geçirir. Bunun ötesinde beyindeki dolaşım bozukluklarında olumlu etkileri mevcuttur. Bu durumlarda fiziksel performansta azalma, yürüme güçlüğü ve baş dönmesi hissedilir. Tamamlayıcı tedavinin yanı sıra, ozon tedavi yaşam kalitesini arttırmak için kullanılmaktadır” diye konuştu.

ÇOK YARARI VAR
Ozon, tamamlayıcı tedavi olarak Kanser hastalarında oldukça başarılı bir tedavi yöntemi olduğunu anlatan Atalay, “Ozonlanmış kanın hastaya verilmesiyle, pozitif olarak artan bir immun reaksiyonu başlatılır. Bu aynı zamanda vücudun genel direncinin ve zindeliğinin artmasına katkıda bulunduğu için ozon tedavisi kanser hastalarında en önemli tamamlayıcı tedavi olarak görülüyor” dedi.

Ozon tedavisinin çok fazla yararı olduğunu dile getiren Doç.Dr.Atalay, “Bağışıklık sistemini güçlendirip ve enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırıyor. Kaslarda biriken toksini giderip, yumuşatarak, eklem ağrılarını iyileştiriyor. Beyin fonksiyonları ve hafızayı bile güçlendiren ozon tedavisi, halsizlik, isteksizlik, kronik yorgunluk, enerji azlığı, depresyon, anksiyete bozukluğu, kas ağrıları, depresyon gibi rahatsızlıkların tedavisinde başarıyla uygulanıyor. Ozon tedavisi, yüksek kan şekerini ve yüksek yağları düşürür, cildin yenilenmesini sağlar. Kan ve lenf sistemini temizleyen bu tedavi, hormon ve enzim sistemini de normale çevirir. Ozon tedavisi yaşlanma karşıtıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı