REKLAMI GEÇ

Yrd. Doç. Dr. Arife Esra Kocakaya ile göz sağlığı ve estetiği üzerine

Yrd. Doç. Dr. Arife Esra Kocakaya ile göz sağlığı ve estetiği üzerine

Özel Gözakademi Hastanesi uzmanı Yrd. Doç. Dr. Arife Esra Kocakaya ile göz sağlığı ve estetiği üzerine konuştuk. Yrd. Doç. Dr. Kocakaya, göz kapağı estetiğinden botoks uygulamalarına, göz kapağı torbalanmasından göz çevresi kırışıklıklarına kadar geniş bir çerçevede önemli bilgiler verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2017 Çarşamba, 09:08

Özel Gözakademi Hastanesi uzmanı Yrd. Doç. Dr. Arife Esra Kocakaya ile göz sağlığı ve estetiği üzerine konuştuk. Yrd. Doç. Dr. Kocakaya, göz kapağı estetiğinden botoks uygulamalarına, göz kapağı torbalanmasından göz çevresi kırışıklıklarına kadar geniş bir çerçevede önemli bilgiler verdi. İşte keyifle okuyacağınıza inandığımız Yrd. Doç. Dr. Arife Esra Kocakaya ile yaptığımız söyleşi:

Denizlihaber.com: Göz kapağı estetiğinde badem göz nedir?

Yrd. Doç. Dr. Arife Esra Kocakaya: Badem göz oldukça sık sorulan sorulardan biri. Göz kapağının çekikliğini basit bir operasyonla yukarı doğru çekerek belirgin hale getirilmesine dayanır. Göz biraz daha çekik biraz daha badem yapısına büründüğü için ismi badem göz olarak bilinir. Daha çekici, daha etkili bakışlar oluşturduğu için yoğun olarak tercih edilen bir yöntemdir.

Denizlihaber.com: Göz kapağı estetiğinin kapsamı ve uygulama alanları nelerdir?

Yrd. Doç. Dr. Arife Esra Kocakaya: Göz kapağı estetiği denilince aklımıza gelen en önemli yöntemlerden biri olan blefaroplasti, alt ve üst göz kapağındaki sarkmaların giderilmesidir. Gerek göz kapağı düşüklüğü gerekse yağ torbalarının öne doğru paketlenmelerinden dolayı oluşan bu sarkmalar, ileri evrelerde görüş alanını kısıtlar. Bu şekildeki durumlarda blefaroplasti adını verdiğimiz yöntemle lokal anestezi altında göz kapağındaki sarkmaları ve torbalanmaları giderebiliyoruz.

Denizlihaber.com: Botoks hangi durumlarda yapılmalıdır?

Yrd. Doç. Dr. Arife Esra Kocakaya: Botoks geniş bir uygulama alanına sahiptir, hatta ilk kullanım alanı gözdeki şaşılığın düzeltilmesine dayanır. Daha sonrasında ise gülme, kızgınlık gibi mimiklerimizi kullanarak oluşturduğumuz kırışıklıkların botoks ile engellenebildiği saptanmıştır. Böylelikle güzellik amaçlı kullanılmaya başlanmıştır. Göz çevresi, alındaki yatay çizgiler, kaz ayaklarında, göz kapağını ve kaşları milimetrik olarak kaldırırken gayet başarılı sonuç aldığımız gibi diş gıcırdatmalarında ve çenedeki ağrıların oluşması ile birlikte çene kaslarına da uygulanabilir. El ve koltukaltı terlemelerinde hatta migren tedavisinde de botoksun kullanımı vardır.

Denizlihaber.com: Göz kapağı torbalanması nedir? Tedavisi nasıl gerçekleşir?

Yrd. Doç. Dr. Arife Esra Kocakaya: Göz küresi tamamen bir yağ dokusunun içine oturmuş durumdadır. Gerek ilerleyen yaş ile birlikte gerek kalıtsal yatkınlıklarla önde ve arkada olması gereken yağ torbaları öne doğru belirginleşir ve dışarı doğru belirginleşir. Yaşlanma ile gözlemlediğimiz yağ paket dokularının gevşemesi ile deforme olan göz kapağını cerrahi bir operasyon ile normal pozisyonuna getirebiliyoruz.

Denizlihaber.com: Göz kısmadan dolayı oluşan göz çevresi kırışıklıkları nasıl giderilir?

Yrd. Doç. Dr. Arife Esra Kocakaya: Göz çevresindeki kırışıklıklarda botoks, hali hazırda en etkili tedavi yönlerinden biridir. Güncel tedavilerde “PRP” adını verdiğimiz özellikle hastanın kendi kanından santrifüj ederek vitaminli kısımları göz altı bölgesine, çevresine hatta tüm yüze uyguladığımız aslında bir çeşit gençleştirici yöntemle de yüzeysel kırışıklıkları ve kısmen göz altı morlukları giderilir. Botoksa ek olarak destekleyici PRP tedavisi gözaltı morluklarında ve çukurlaşmalarında gözaltı ışık dolgusu destekleyici tedavi olarak kullanılmaktadır.

Denizlihaber.com: Botoks geçici bir tedavi yöntemi midir, tekrar yenilenmesi gerekir mi?

Yrd. Doç. Dr. Arife Esra Kocakaya: Botoks kısa süreli, etkisi kalıcı olmayan bir tedavi yöntemidir. Ancak tekrarlandığında kalıcı etkisi gözlemlenebilir. Mimik çizgileri çok fazla kullanılmadığında doğal olarak oradaki kırışıklıklar tekrarlamaz ve ilerleyen yaşlarda kırışıklıklar oluşmaz. Belirli periyotlarla, ilk etapta kişinin kas yapısı ve mimik kullanma durumuna göre değişmekle birlikte ilk botokstan sonra 3 ile 6 ay arasında ek bir doz daha sonra ise ihtiyaca göre 6 ay gerekirse 1 yıla kadar tedavi süreci uzatılabilir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı