REKLAMI GEÇ

KANSER O KADAR BÜYÜK DÜŞMAN DEĞİL

KANSER O KADAR BÜYÜK DÜŞMAN DEĞİL

Denizli Özel Tekden Hastanesi’nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Mehmet Tekin, Kanser Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, “Sağlıklı yaşam alışkanlıkları ve çevresel faktörlerin yanı sıra aile öyküsü, genetik yatkınlık gibi faktörler bireylerde kanser oluşum riskini artırıyor. Bu gibi sebeplerden dolayı risk altında bulunan kişilerin düzenli olarak uzman hekimlere belirli kontroller yaptırması gerekiyor. Kanser, pek çok kişi için kapıda bekleyen düşmandır ama bilinsin ki, o kadar büyük bir düşman da değil” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2017 Perşembe, 10:35

Çağımızın en korkutucu hastalıklarından biri olan kansere karşı mücadelenin erken tanı ve tarama testleri sayesinde kolaylaştığı belirtildi. Kanserde erken tanının giderek önemi artan bir kavram haline geldiğini söyleyen Denizli Özel Tekden Hastanesi’nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Mehmet Tekin, “Kanser şüphesiz pek çok kişi için kapıda bekleyen bir düşman. Ancak bilinmeli ki, o kadar da güçlü bir düşman değil. Gelişen tıp sayesinde kanser erken teşhis ile başarıyla tedavi edilebiliyor. Kanserde erken tanı, kanserin, onkolojik tedavi yöntemleri ile tamamen tedavi edileceği evrede tespit edilmesi demektir. Bu evrede yakalama ya hastaların şikayetleri üzerine erken başvuruları ile olur ya da şikayeti olmayan hastalarda tarama sırasında erken evre tümörlerin tespiti ile gerçekleşir. Tanısı erken konulabilen, dolayısıyla tedavi şansı daha yüksek olan ve toplumda en sık görülen kanserler arasında kadınlarda meme ve rahim ağzı, erkeklerde prostat, hem erkek hem de kadınlarda ise kalın barsak kanseri geliyor” dedi.

Kalp ve damar hastalıklarından sonra ölüm nedenleri sıralamasında ikinci sırada yer alan kanser hastalığının günümüzün en büyük sağlık sorunlarından biri olduğunu söyleyen Op.Dr.Mehmet Tekin, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının yanında kanser taramalarının da önemli olduğuna dikkat çekti.
Dr.Tekin, “Sağlıklı yaşam davranışları, çevresel faktörleri en aza indirdiği için kanser vakalarının görülme sıklığını da düşürebiliyor. Ancak sağlıklı yaşam alışkanlıkları elbette ki tek başına yeterli olmuyor. Sağlıklı yaşam alışkanlıkları ve çevresel faktörlerin yanı sıra aile öyküsü, genetik yatkınlık gibi faktörler bireylerde kanser oluşum riskini artırıyor. Bu gibi sebeplerden dolayı risk altında bulunan kişilerin düzenli olarak uzman hekimlere belirli kontroller yaptırması gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı