REKLAMI GEÇ

Gözakademi sayesinde 24 yıl sonra görmeye başladı

Gözakademi sayesinde 24 yıl sonra görmeye başladı

İzmir’in Çeşme ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Kemal Ergün, Gözakademi sayesinde 3 yaşındayken kaybettiği görme yetisini kornea nakli ile yeniden kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2017 Çarşamba, 09:46

Denizli’de göz sağlığı ile ilgili yaptığı çalışmalarla adını dünyaya duyuran Gözakademi, yine özel bir operasyona imza attı.

İzmir’in Çeşme ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Kemal Ergün, 3 yaşında katarakt ameliyatı oldu, ardından da gözü görmeye kapandı ve yalnızca ışığı seçebilir hale geldi.

GÖZAKADEMİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
Yıllarca bu sorun ile yaşayan Kemal Ergün’ün hayatı, Gözakademi ile tanışmasıyla tamamen değişti.
Prof. Dr. Cem Yıldırım ve Yard. Doç. Dr. Arife Esra Kocakaya tarafından kontrolleri yapılan Kemal Ergün’e kornea nakli yapılmasına karar verildi. Bu aşamadan itibaren Sağlık Bakanlığı onayı ile kornea sağlayan kurumlarla bağlantıya geçen Gözakademi, bir süre sonra Amerika Birleşik Devletleri’nden olumlu yanıt aldı.

KORNEA ABD’DE BULUNDU
Uygun korneanın bulunduğu bilgisinin alınmasıyla bu kez operasyon için zamanla yarışılan bir süreç başlatıldı. Bir yandan hastanın tüm tetkikleri yenilendi, bir yandan da hızlı bir şekilde Amerika Birleşik Devletleri’nden korneanın Denizli’ye getirilmesi sağlandı.

BAŞARILI BİR OPERASYON GEÇİRDİ
Acil operasyona alınan Kemal Ergün’e, başarılı bir ameliyat ile kornea nakli yapıldı. 24 yıl önce kaybettiği görme yetisine yeniden kavuşan Kemal Ergün’ün operasyon sonrası kontrolleri devam ediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı