REKLAMI GEÇ

Doktorun hastası için dileği yerini buldu

Doktorun hastası için dileği yerini buldu

Özel Denizli Tekden Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cumhur Tenekeci’nin 4 yıl önce diyalize girebilmesi için fistül ameliyatı yaptığı hastasına söylediği, “Nakil olunca fistülü kapatmak yine bana nasıp olur” söze gerçek oldu. Tenekeci hastasının böbrek nakli olması üzerine ikinci operasyonu da yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ocak 2017 Pazartesi, 14:23

60 yaşındaki 3 çocuk babası hastaya 4 yıl önce böbrek yetmezliği tanısı konuldu. Ailesi ile birlikte İzmir’de yaşayan U.D’nin düzenli bir şekilde diyalize girebilmesi için “fistül ameliyatı” olması gerekiyordu.

Aile zaman kaybetmeden bu ameliyatı gerçekleştirecek hekim arayışına girdi. İzmir’den Denizli’ye gelen hastaya Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. M. Cumhur Tenekeci tarafından fistül ameliyatı yapıldı.

Ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Cumhur Tenekeci, hasta U.D.yi, “Diyalize girmeni sağlayacak fistül ameliyatı için bana ulaştın. Naklin olursa fistülünü kapatmak yine bana nasip olur” temennisiyle taburcu etti.

4 YIL SONRA NAKİL OLDU, AYNI DOKTOR FİSTÜLÜ KAPATTI
Operasyondan 4 yıl sonra diyalize girmesini sağlayacak ameliyatı gerçekleştiren doktoru Cumhur Tenekeci ile yolları tekrar kesişen hastaya bu kez böbrek nakli sonrası fistül kapatma ameliyatı uygulandı.

BİZİ ASIL MUTLU EDEN; UĞUR AMCANIN BÖBREK NAKLİ OLABİLMESİ
Hastaya uyguladıkları başarılı fistül ameliyatı ile ilgili bilgiler veren Op. Dr. M. Cumhur Tenekeci, “Eğer kişide böbrek yetmezliği var ve düzenli bir şekilde diyalize girmesi gerekiyorsa, fistül ameliyatına ihtiyaç muhakkak vardır. Böbrek yetmezliğinde kanın temizlenmesi için diyaliz makinesine bağlanabilmek amacı ile yüzeysel damarlarda yapılan ameliyatlara fistül ameliyatı diyoruz. Genellikle bir atardamar ile bir toplardamar arasında bağlantı oluşturulur ve diyalizde de bu bağlantıya iğne batırılarak kan diyaliz makinesine alınır. Fistül adı verilen bu bağlantı çoğu kez de kolda olmakla beraber, bacakta ya da boyunda da olabilir. Diyaliz kısa süreli gerektiğinde genellikle büyük toplardamarlardan birisine kateter ile girilerek diyaliz sağlanır. Ancak uzun süreli diyaliz gerekiyor ise en emin yol fistül ameliyatının yapılmasıdır. Aslında bu ameliyatlar biz Kalp Damar Cerrahisi uzmanları için basit görülen ameliyatlardan ancak Uğur Amca için güzel dileklerde bulunmuştuk. Şükür O dileklerimiz yerini bulmuş. Bizi asıl mutlu eden de bu” diye konuştu.

Böbrek yetmezliğinden dolayı diyalize girebilmek için önce fistül ameliyatı olan nakilden sonra da fistül kapatma operasyonu geçiren U. D. “Böbrek yetmezliği tanısı konduğunda benden çok ailem endişelenmişti. Diyalize girebilmem için fistül ameliyatı olmam gerekiyormuş. İzmir’den hemen Denizli’ye geldik. Ailemin ve benim yüzümü güldürdüğü için doktorum Cumhur Tenekeci ve Tekden Hastanesi’ne teşekkür ederim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı