REKLAMI GEÇ

Ramazan’da sahura kalkın, kilo almayın

Ramazan’da sahura kalkın, kilo almayın

Diyet Uzmanı Meryem Güç, Ramazan Ayı için uyarıda bulundu, “Mutlaka sahura kalkınız, kilo almayınız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2017 Perşembe, 11:23

Özel Denizli Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Meryem Güç, Ramazan ayında beslenme alışkanlıklarının değişeceğine dikkat çekti ve kilo alımının önüne geçebilmek için tavsiyelerde bulundu.

Ramazan ayının gelmesi ile beraber beslenme düzeninin bir aylığına değişeceğini ve bu düzen değişikliğinin bilinçsizce uygulandığında kilo alımına yol açacağını belirten Meryem Güç, kilo ile beraber bir takım sağlık sorunlarının da oluşabileceğini söyledi.

Güç “Ramazan ayını sağlığınızı koruyarak, beslenmenize dikkat ederek geçirdiğiniz zaman vücudu dinlendirme olarak adlandırılan orucun asıl amacına ulaşabilirsiniz. Oruç boyunca vücudunuz yaklaşık 17 saatlik bir açlıkta iki öğün ile idare etmeye çabalayacak bu yüzden de metabolizma hızı yavaşlayacaktır. Vücut açlıkta önce kandaki glikozu sonrasında ise karaciğerde depo ettiği glikoz deposunu kullanır. Vücuttaki fonksiyonlar yaklaşık 8 saat glikozla idare ettikten sonra kan şekeri hızla düşer ve bu durum dalgınlık, dikkatsizlik, halsizlik, baş dönmesi, iş veriminde düşüş, gerginlik gibi sorunlara yol açar” dedi.

İFTARDA FAZLA TÜKETİM KİLO ALDIRIYOR
Uzun süren açlığın ardından iftar sofralarında abartılan menülerin fazlaca tüketilmesinin kilo alımına yol açtığını söyleyen Meryem Güç, “Besin alımının iki öğüne düşmesi ile beraber iftarda yüklü miktarda tüketimle beraber besinler ayrıştıktan sonra vücutta hızla depolanır, kilo alımı kaçınılmaz olur. Gün içerisinde vücuttaki sıvı oranı özellikle havaların sıcaklığından kaynaklı olarak düşecektir. Bu durumu en hafif şekilde atlatmak için sahura mutlaka kalkılmalı ve 1,5 litre su içilmelidir. İftarda da ek olarak tüketilecek 1,5 litre su günlük ihtiyacı karşılayacaktır” diye konuştu.

Meryem Güç, hamile, emzikli, gelişme çağındaki çocukların yanında kronik rahatsızlığı olan ve ilaç kullanan bireylerin mutlaka doktor kontrolünde oruç tutması gerektiğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı