REKLAMI GEÇ

24 saatte şifa buldu

24 saatte şifa buldu

Dayanılmaz bel ağrısı nedeniyle hayatı çekilmez hale gelen Ağrılı kalorifer ustası 44 yaşındaki Muhlis Tavkaş, 24 saatlik yolculuğun ardından ulaştığı Özel Denizli Tekden Hastanesi’nde, 24 saat içinde sağlığına kavuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2017 Perşembe, 10:21

Bel ağrısı şikayetine Ağrı’da çözüm bulamayan 4 çocuk babası Muhlis Tavkaş, Denizli Tekden Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Yurdaer Doğu’ya muayene oldu. Tetkiklerin tamamlanmasının ardından 2 saat süren bel fıtığı ameliyatının ardından 1 gün içinde ayağa kalkıp 3 gün içinde taburcu olan Muhlis Tavkaş, “24 saatlik yolu gelirken Yurdaer Hocamın beni iyileştireceğine inancım tamdı” dedi.

“24 SAATLİK YOLU İYİ OLACAĞIMA İNANDIĞIM İÇİN GELDİM”
Yıllardır ailesinin geçimini sağlayabilmek için hep ağır şartlarda çalıştığını belirten Muhlis Tavkaş, bel ağrısının nüksettiği ilk zamanlarda ağrıları çok önemsemediğini ve bunun için pişmanlık duyduğunu da ifade etti.

“Yeniden doğmuş gibiyim” diyen Tavkaş “Yaklaşık 4-5 senedir bel ağrısı şikâyetleri ile yaşıyorum. İşlerimizin yoğunluğundan dolayı bir süre ağrılarımla yaşamak zorunda kaldım. Son birkaç haftadır hem yürüyemiyordum hem de ağrılarım çekilmez bir hal almıştı. Son çare güvenilir bir doktora ulaşıp bu hastalıktan kurtulmaktı. Ağrı’dan kalkıp 24 saatlik yolu iyileşeceğime inandığım için geldim. Tekden Hastanesi 3 gün boyunca bana evimi bile aratmadı. Sürekli halimizi hatırımızı soran hastane yöneticilerine, her ihtiyacımızda karşımızda buluverdiğimiz servis hemşirelerine ve tabi ki bana önce Allah’ın izniyle hayat veren Yurdaer Hocama ne kadar teşekkür etsem azdır “ dedi.

“ERKEN MÜDAHALE KURTARIYOR”
Muhlis Tavkaş’ın ameliyatını başarıyla gerçekleştiren Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yurdaer Doğu ise, günümüzde bel fıtığı ameliyatlarının gelişen tıp teknolojisi sayesinde korkulacak bir ameliyat olmaktan çıktığını söyledi.

Op. Dr. Doğu, “ Bel fıtığı hastalarının çok az bir kısmı, yaklaşık olarak % 2’si gerçekten ameliyat ile tedaviye ihtiyaç duyarlar. %98 oranındaki bir hasta grubu ise, ilk aşama tedavisi olan ilaç tedavisi, istirahat ve fizik tedavisinden fayda görürler. Ayağında kuvvet kaybı olan, idrar ya da dışkı yapmakta sıkıntı çeken ve birinci ile ikinci aşama tedavilerinden yeterince fayda görmeyen hastalar için ameliyat doğru ve gerekli bir tedavi yöntemidir. Muhlis Tavkaş da yürümekte çektiği zorluklar ve bel-bacak bölgesinde hissettiği şiddetli ağrılarından dolayı bizlere başvurdu. Artık kendisi için yapılacak tek tedavi şekli ameliyattı. Belki bizlere ağrılarının daha az olduğu dönemlerde başvurmuş olsaydı ameliyat yerine ilaç veya istirahat uygulayabilirdik. Bu yüzden hem hastalarıma hem de konuşmacı olarak katıldığım toplantılarda hep söylediğim bir şey var. Her bel ve bacak ağrısı ameliyat gerektirmez. Önce gelin uzman bir hekime muayene olun. Ameliyat korkusu nedeniyle hekim yerine uzman olmayan kişilere de belinizi emanet etmeyin” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı