REKLAMI GEÇ

Tekden Hastanesi Nöroloji Uzumanı Dr. Bülent Ünlü uyarıyor: MS hastalığına dikkat!

Tekden Hastanesi Nöroloji Uzumanı Dr. Bülent Ünlü uyarıyor: MS hastalığına dikkat!

Özel Denizli Tekden Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Ünlü, 29 Mayıs Dünya MS Günü nedeniyle açıklama yaptı. MS hastalığı olarak bilinen Multiple Skleroz (MS) hakkında vatandaşların, internet ortamında araştırma yaparak morallerini bozmamaları gerektiğini belirten Dr. Ünlü, “Google’a değil, uzmanına sorun” tavsiyesinde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2017 Pazar, 12:04

MS hastalığı hareket aksaklığı, kaslarda güçsüzlük, kısmı felç, dengesizlik ve görme bozukluğu gibi çeşitli belirtilerle ortaya çıkıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Ünlü, vatandaşların görmezden geldiği takdirde 8 yıl hasta olduklarını bilmeden dolaşabildiğine dikkat çekerek, MS’in öldürücü veya bulaşıcı bir hastalık olmadığının da altını çizdi. Hareket aksaklığı, kaslarda güçsüzlük, kısmı felç, dengesizlik ve görme bozukluğu gibi çeşitli belirtilerle ortaya çıkan MS hastalığının tedavisinin olduğuna ve mutlaka uzmana danışılması gerektiğine değinen Dr. Ünlü, Türkiye’de 100 binde 40 ile 80 arasında görülme sıklığına rastlanıldığını söyledi.

20-40 YAŞ ARASI DİKKAT!
MS’in santral sinir sisteminin beyin, omurilik, beyincik ve beyin sapını etkileyen ve özellikle 20-40 yaş arası gençlerde görüldüğünü söyleyen Uz. Dr. Bülent Ünlü, “Bu hastalık nasıl ortaya çıkıyor? Tek gözde ağrılı bulanık görmeyle başlıyor, çift görme, ellerde ayaklarda uyuşma, karıncalanma, elektriklenme ve yanma, sakarlık, beceriksizlik, güçsüzlük, dengesizlikle ortaya çıkıyor. Fakat hastalık ilerleyebiliyor, ilerlediği zaman idrar kaçırma, tutamama, unutkanlık, yürüme bozukluğu, düşmelerle karşımıza çıkan bir tablo” dedi.

GOOGLE’A DEĞİL UZMANINA SORUN
Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Ünlü, MS’in görülmesinde çevresel ve genetik faktörlerin rol oynadığını belirterek, “Bu hastalığın tek nedeni bu çevresel faktörler mi? Hayır. Bu çevresel faktörlerin hiçbirisinin olmayıp MS olan kişiler de var. Genetik bir faktör de var. Özellikle MS hastalarının yüzde 10-15’inde ailede MS hastalığı da görüyoruz. Tek neden genetik de değil. Fakat maalesef insanlar bu konularda hemen google’a yazıyor ve sonuç tekerlekli sandalye çıktığı zaman morallerini bozuyor. Bunlar hoş şeyler değil. Bu gibi durumlarda muhakkak uzmanına başvurmak, onun takibiyle gitmek lazım” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı