REKLAMI GEÇ

Tekden sayesinde 36 yaşında ikinci hayata başladı

Tekden sayesinde 36 yaşında ikinci hayata başladı

Acıpayamlı Taylan Öncül (36) genç yaşında kalp sorunu yaşadı, zamanında müdahale ve Tekden’in uzman ekibi sayesinde yeniden hayata bağlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2017 Salı, 10:11

Acıpayam’da bir akaryakıt istasyonunda müdürlük yapan 36 yaşındaki Taylan Öncül, sol kolunda uyuşma başlayınca zaman geçirmeden Özel Denizli Tekden Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’ne başvurdu. Yapılan tetkiklerinin ardından bypass ameliyatına karar verilen Taylan Öncül, Prof.Dr.Ünal Açıkel ve ekibi tarafından yapılan başarılı bir operasyon ile sağlığına kavuştu, yeniden hayata bağlandı.

BABASI DA KALP RAHATSIZLIĞINDAN HAYATINI KAYBETMİŞ
Babası Recep Öncül’ü de kalp hastalığı sonucu kaybettiklerini söyleyen Taylan Öncül, birçok spor dalıyla da yakından ilgilendiğini belirtti.

Öncül, “Sanırım benim kalp hastası olmam ailemden kaynaklıyor. Babamı ben çocukken kalp rahatsızlığı sonucu kaybettik. Sol kolumda ve göğüs bölgemde ağrılar hissetmeye başlayınca hiç düşünmeden Tekden Hastanesi’ne gittim. Kardiyoloji Uzmanı Göktürk Hocam beni muayene etti ve by-pass ameliyatı olmam gerektiğini söylediler. Kalbimle ilgili riskler ortadan kalktı. Artık kendime daha iyi bakacağım” dedi.

“TEK ÇARE BYPASS’TI”
Operasyonu gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ünal Açıkel ise, “Taylan Öncül 36 yaşında olmasına rağmen, kalp damarlarında ciddi problem olduğu için koroner by-pass ameliyatı olmak zorunda kaldı. Bu ameliyat normalde 50-60’lı yaşlardan sonra ileri yaş hastalığın tedavisi olarak biliniyor. Ama Taylan Bey’in özel bir durumu var. Kalp rahatsızlığı ailesinde de bulunmaktadır. O yüzden bu hastalığa çok erken yakalandı. Bir ay önce artan şikâyetleri üzerine Kardiyoloji Uzmanımız Dr. Göktürk Kaçar’a başvurdu. Kardiyologlarımızın yardımı ile yapılan koroner anjiyografisinde kalbi besleyen ana damarda çok tehlikeli bir darlık saptandı. Maalesef stent veya balon tedaviye uygun değildi. Taylan kardeşimiz için tek çare by-pass’tı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı