REKLAMI GEÇ

Tekden’de hastanın mesanesinden 30 taş çıkarıldı

Tekden’de hastanın mesanesinden 30 taş çıkarıldı

Afyon’un Başmakçı İlçesi’nde yaşayan 84 yaşındaki çiftçi Madan Tıknaz, idrarda yanma, sancı ve zorlanma şikayeti ile başvurduğu Özel Denizli Tekden Hastanesi Üroloji Kliniği’nde Op. Dr. Akın Avcı tarafından gerçekleştirilen mesane taşı ameliyatı ile sağlığına kavuştu. Ancak ameliyattan sonra herkesi şaşırtan olay ise Madan Tıknaz’ın mesanesinden çıkan 30 büyük taş oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mart 2017 Cuma, 11:52

Afyon’da ve birkaç ilde başvurduğu sağlık kuruluşlarında yaşının ilerlemiş olmasından dolayı riskli görülüp ameliyat edilmeyen Madan Tıknaz, çareyi Tekden Hastanesi’nde buldu. Son zamanlarda çektiği ağrıların daha da arttığını dile getiren hasta Madan Tıknaz’a yapılan tetkiklerin ardından Op. Dr. Akın Avcı tarafından mesane taşı ameliyatı gerçekleştirildi, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Ağrılarından kurtulduğu için her gün dua ettiğini söyleyen Madan Tıknaz “Yıllardan beri çektiğim ağrılardan doktorum Akın Bey sayesinde kurtuldum” dedi.

Madan Tıknaz’a açık yöntemle uyguladığı mesane taşı ameliyatı ile ilgili bilgiler veren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Akın Avcı, “Günümüzde mesane taşları genelde elli yaşın üstünde olan erkeklerde görülür. Mesane taşının oluşmasında, mesane çıkımında tıkanıklık, üreyi parçalayan mikroorganizmalarla oluşan süreğen bakteriüri (uzun süre idrarda bakteri görülmesi), yabancı cisimler, mesane divertikülü (balonlaşması) ve nadiren de böbrekten düşen taşlar risk faktörleridir. Ayrıca bazı bölgelerde yetersiz ve yanlış beslenme de çocuklarda mesane taşı oluşumuna neden olabilmektedir. Mesane taşı tedavisinde bizlerin amacı hastayı taşsız hale getirmektir, ancak aynı zamanda varsa idrar yolundaki tıkanıklık nedenini ortadan kaldırmak amacıyla girişimler de uygulamaktır. Bunun için hastanın durumuna göre kapalı veya açık ameliyatlar yapılmaktadır. Bizler de Madan Amca’nın taşlarının büyük olması ve yaşının ilerlemiş olmasından dolayı açık yöntemle uygulanan mesane taşı ameliyatını tercih ettik. Kendisine ve ailesine tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, nice sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı