REKLAMI GEÇ

Diyabet hastasına ameliyat

Diyabet hastasına ameliyat

Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Namık Özkan, 61 yaşındaki diyabet hastası Yusuf Çevik’e metabolik cerrahi (diyabet ameliyatı ) yaptı. Bu ameliyat özel hastane koşullarında yapılan ilk ameliyat olma özelliği taşıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Şubat 2015 Çarşamba, 15:00

5 yıldan uzun bir süredir diyabet rahatsızlığı çeken, insülin, oral anti diyabetik kullanan ve vücut kitle endeksi 40 olan 61 yaşındaki Yusuf Çevik, uzun süredir diyabet rahatsızlığı ile yaşamak zorunda kaldığını ve Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Namık Özkan’ın bugüne kadar gerçekleştirdiği ameliyatları araştırdığını belirterek, ‘Tereddüt etmeden ameliyat olma kararı aldım. Önceleri çevremde şeker hastalığında ameliyatın doğru bir yöntem olmadığı konusunda söylentiler vardı. Ancak günümüz tıp dünyasındaki modernite gün geçtikçe artmakta. Namık Bey’in daha önce yaptığı ameliyatlar ise içimin rahatlamasına yetti. Metabolik cerrahi ile hem şeker hastalığım kontrol altında hem de kilom” dedi. 

“TİP-2 ŞEKER HASTALARI AMELİYATLA SAĞLIĞINA KAVUŞABİLECEK”
Diyabet hastası Yusuf Çevik’e gerekli tetkiklerden sonra ameliyat yapılmasının uygun bulunduğunu belirten Doç. Dr. Namık Özkan, vücut kitle indeksi 40’ın üzerinde, diyabeti kontrol altında olmayan ve sürekli komplikasyon gelişen erişkin tipi diyabeti olan hastalarda metabolik cerrahi ile olumlu sonuçlar elde edildiğini açıkladı. Özkan, “18-65 yaş aralığında medikal tedavi, diyet ilaç tedavisi, insülin ve egzersizle kan şekerini düşürmeyi başaramamış, her şeyi denemiş, uğraşmış, sonuç alamamış, artık organ hasarı ortaya çıkmış diyabet hastalarına bu cerrahi müdahaleyi uyguluyoruz ve yüzde 90’ın üzerinde başarı elde ediyoruz. Hasta eğer kan şekerini kontrol altında tutabiliyorsa, diyetini egzersizini yapabiliyorsa, ilaçlardan insülünden fayda görmüşse biz zaten bu bireyleri ameliyat etmiyoruz ve ameliyatı önermiyoruz. Her şeyi denemiş ama kontrol sağlayamamış ya da artık organ hasarı ortaya çıkmış insanları ameliyat ediyoruz. İnsülin kullanımı ile alakalı uyum sorunları yaşanıyorsa ya da insülüne bağlı yan etkiler ortaya çıkmaya başlamışsa da ameliyat açısından bir değerlendirme söz konusu olabilir” dedi.

Metabolik cerrahinin bazı kişisel kaygılar neticesinde yanlış algıya maruz kaldığının altını çizen Doç.Dr. Namık Özkan, “Ameliyatlarda çok seçici davranıyoruz. Yaptığımız başarılı metabolik cerrahi işlemlerden aldığımız güzel sonuçlar bu yöndeki algıyı kırmaya yetecektir” dedi.

Metabolik Cerrahin olumlu sonuçlarını sıralayan Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Namık Özkan hastadaki olumlu gelişmeleri şöyle sıraladı:
• İdeal kiloya ulaşma
• Vücut kitle indeksinde azalma
• Kan şekeri değerlerinde normalleşme
• Gerekli insülin veya oral anti-diyabetik ilaç dozunda azalma
• Kolestrol değerlerinde azalma

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı