REKLAMI GEÇ

Dr. Özgür Nalbant’tan sözde saç çıkartan ürün reklamlarına tepki

Dr. Özgür Nalbant’tan sözde saç çıkartan ürün reklamlarına tepki

Son dönemlerde sosyal paylaşım siteleri üzerinden yürütülen korsan reklamlar konusunda Denizlihaber.com’a açıklama yapan Denizli Özel ER-PA Sağlık Hastanesi Saç Ekim Birimi Doktoru Özgür Nalbant, “Saç ekimi kısır bırakıyor, hatta öldürüyormuş gibi iddiaların hepsi asılsız. Bu iddiaların bilimsel karşılığını olmasını bir kenara bırakın, iddiaları içeren reklamları yapanlara ulaşabilecek bir telefon numarasına bile ulaşamıyorsunuz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 19 Şubat 2014 Çarşamba, 15:15

Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde bir süredir sıkça karşılaşılan saç ekimine yönelik olumsuz iddialar, dikkat çekici boyuta ulaştı. Kimi saç ekiminin kısır bıraktığına dikkat çekiyor, bir diğeri ölümlere kadar yol açtığını ileri sürüyor. Çoğunluğu haber paylaşımı yapılmışçasına gerçekleştirilen bu reklam çalışmalarının hepsinin ardında saç çıkarttığı iddia edilen sözde ilaçların tanıtımları yatıyor.

BİR BİLENE SORDUK
Son günlerde kafaları karıştıran bu reklamları Denizli Özel ER-PA Saç Ekim Birimi Doktoru Özgür Nalbant’a sorduk. Yalnız Denizli’de değil Türkiye’de bu alanın sayılı isimleri arasında gösterilen Dr. Nalbant, söz konusu iddiaların ne gerçekle ne de bilimsellikle uzaktan yakından ilgisi olmadığını, halkı aldatmaya yönelik, yanlış bilgiler içerdiğini söyledi.

ic-2

NANO -HAİR YALANLARINA İTİBAR ETMEYİN
Özellikle saç konusunda sorun yaşayan vatandaşların bu tarz tuzaklara kanabileceği uyarısında bulunan Dr. Nalbant, yaptıkları araştırmalarda nano-hair gibi ibarelerle yayınlanan haber görünümündeki reklamları yapanlara ulaşılamadığının altını çizdi. “Bu asılsız haberleri kimlerin çıkardığına ulaşmak isteyenler görecektir ki bu haber görünümündeki reklamlarda sözde ilaçları satan firmaların en küçük bir iletişim adresine bile ulaşılamamaktadır” diyen Nalbant, “Ne tür bir sürprizle karşılaşacağınızı öğrenmek için o ürünlerden hem de kredi kartı bilgilerinizi vererek satın almanız gerekiyor. Bu da vatandaşları çok ciddi dolandırılma riskiyle karşı karşıya bırakıyor” dedi.

TEK YÖNTEM SAÇ EKİMİ
Kelliğin farklı nedenlerinin olduğuna dikkat çeken Nalbant, söz konusu gerçek dışı reklamlarla satılmaya çalışılan ürünlerin androgenetik saç dökülmesinin tek çaresinin bu ilaçlar olduğuna vurgu yapıldığına dikkat çekiyor. Oysaki bu nedenle yaşanan saç dökülmesinin bilimsel olarak ispatlanmış dünyadaki tek çaresinin saç ekimi olduğuna vurgu yapan Nalbant, “Saç çıkartan bir formül yoktur. Halkımızın bu konudaki hassasiyeti suiistimal edilmektedir dedi.

ic-1

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK AMA MUHATAP BULUNAMIYOR
Bu reklam yapan yerler hakkında suç duyurusunda bulunduklarının altını çizen Dr. Nalbant, “Ancak karşımızdaki muhataplara ulaşılamıyor” diye konuştu. Bu reklamlara çok önemli ulusal gazete ve televizyonlar tarafından yapılmış haber izlenimi verilmek istendiğini, bu da yetmezmiş gibi paylaşımların altında sanki okuyucu yorumlarıymış gibi firma elemanları tarafından ürünleri öven sahte yorumlar yapıldığına da dikkat çeken Nalbant, “Bu durum resmen büyük vurgun ve dolandırıcılık” dedi.

Yorumlar

MUSTAFA   -  Bağlantı 19 Şubat 2014, 16:22

Saç ekiminde tecrübe ve el becerisini, sanatsal ve estetik ile bütünleştirip Saç ekimini standart bir işlem halinden cıkaran.kişiye özel yapan bizi bu konuda aydınlatan özgür beye teşekkürler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı