REKLAMI GEÇ

ERKEN TANIYIN KANSERE YENİLMEYİN!

ERKEN TANIYIN KANSERE YENİLMEYİN!

Tekden Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Polat, kanser tedavisinde erken teşhisin, hayati önem taşıdığını belirterek, hastalığın habercisi olan belirtiler hakkında bilgi verdi.

/ DENİZLİHABER / 3 Nisan 2014 Perşembe, 10:32

Kanserle Savaş Haftası dolayısıyla yazılı açıklama yapan Tekden Hastanesi Başhekimi Uzman doktor Yusuf Polat, dünyada 25 milyon kişinin kanserle yaşadığını, her yıl 11 milyon kişiye kanser tanısı konulduğunu, 6.5 milyon kişinin de bu hastalıktan öldüğünü belirtti. Türkiye’de ise her yıl kanser tanısı konulan hastaların sayısının arttığını, 100 bini erkek, 75 bini kadın olmak üzere toplam 175 bin yeni kanser vakasıyla karşılaşıldığını vurgulayan Uz. Dr. Yusuf Polat, “Kanser, hücrelerde DNA’nın hasarı sonucu hücrelerin kontrolsüz veya anormal bir şekilde büyümesi ve çoğalması olarak tanımlanmaktadır” dedi. 

BU 10 BELİRTİYE DİKKAT!
Başhekim Uz. Dr. Yusuf Polat kanserin en önemli 10 belirtisini ise şöyle sıraladı:
1 – Açıklanamayan kilo kaybı
2 – İnatçı düşük ateş
3 – Artan yorgunluk
4 – Ciltte iyileşmeyen yaralar veya deride değişiklik
5 – Yutkunma problemi ve kronik ses kısıklığı
6 – Ağız içinde oluşan pamukçuk benzeri yaralar
7 – İdrarda kan görülmesi
8 – Açıklanamayan ağrı
9 – Vücutta şişkinliklerin oluşması veya derinin sertleşmesi
10 – Sürekli olan, sebebi açıklanamayan veya sıkıntı veren belirtiler

“KANSERDE ERKEN TANI HAYAT KURTARIR”
Kanserle savaşta erken tanının önemine değinen Uz. Dr. Yusuf Polat şunları kaydetti: “Düzenli olarak yapılacak muayene ve tetkikler ile kanseri erken teşhis etmek mümkün. Bizler de bu konuda vatandaşlarımızın hassas olmaları gerektiğini söyleyebiliriz . Çünkü biliyoruz ki kanseri ne kadar erken teşhis edebilirsek, tedavi olasılığı da o oranda artacaktır. Bu nedenle biz, düzenli aralıklarla chek-up yaptırmalarını, özellikle bayanların sıkça görülen meme kanserine karşı uyanık olmalarını, bunun içinde periyodik aralıklarla meme ultrasonu, mamografi, kadın hastalıkları muayenesi ve tetkiklerini ihmal etmemelerini öneriyoruz. Aynı şekilde erkekler de gerekli testleri ve kontrollerini düzenli aralıklarla yaptırırsa erken teşhis ve tedaviye olanak sağlamış olurlar. Ülkemizde uygulanan ulusal meme kanseri ve kolorektal kanser tarama programları sayesinde bu vak’aların büyük çoğunluğuna erken tanı koyabilmekte ve tedavi seçeneğini de daha rahat sunabilmekteyiz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı