REKLAMI GEÇ

Erken teşhis hayat kurtarır

Erken teşhis hayat kurtarır

Özel Denizli Tekden Hastanesi, vatandaşları sağlık konusunda bilgilendirmeye devam ediyor. Belediye personeli ile bir araya gelen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Namık Özkan, kanser hakkında bilgiler verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Şubat 2017 Pazartesi, 10:21

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen seminere belediye personeli yoğun ilgi gösterdi. ‘Kanser ve Tedavisi’ başlıklı sunum gerçekleştiren Doç. Dr. Özkan, belediye personeli gibi yoğun tempoda çalışan birçok vatandaşın sağlığını ihmal etmemesi konusunda uyarılarda bulundu. Doç. Dr. Namık Özkan, kanserin basit ve bazen de sinsi belirtilerle yol aldığını belirterek, bu nedenle rutin sağlık kontrollerinin yılda belli aralıklarla yapılması gerektiğini söyledi.

“BU BELİRTİLER VÜCUDA YAYILMADAN FARK EDİLDİĞİNDE TEDAVİNİN BAŞARI ORANI ARTAR”
Kanserin belirtilerini bilmenin hastalığın erken teşhisi açısından önemli olduğunu ifade eden Özkan, açıklanamayan kilo kaybı, ateş, halsizlik, ağrı, memede veya vücutta hissedilen kitleler, cilt değişiklikleri, kanama, dışkılama veya idrar yapma alışkanlığında değişiklik, öksürük ve horlama, ben ve siğillerdeki değişikliklerin kansere işaret edebileceğini kaydetti.

Kanserin en çok öldüren ikinci hastalık olduğunu söyleyen Doç. Dr. Özkan, özellikle sosyal medya aracılığıyla kansere dair yayılan çoğu bilginin doğru olmadığına dikkat çekerek, “Hastalığınızı internetten, komşudan değil hekiminizden öğrenin. Bunu yapın ki hayatınıza sağlık katın… Çünkü kanser gibi daha birçok önemli hastalık sizi etkilediği kadar ailenizi ve sevdiklerinizi de mutsuz ediyor. Bu şekilde maddi manevi her anlamda yıpranmak söz konusu olabilir. Tüm bunlara maruz kalmamak adına yapacağınız şey çok basit, rutin hekim kontrolü” dedi.

DAHA YAŞANABİLİR BİR DENİZLİ İÇİN
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan anlamlı işbirliği için Tekden Hastanesi’ne teşekkür ederek, “Denizlimiz alt yapıdan kültüre, eğitimden sağlığa hizmetlerin en iyisini hak ediyor. Halkımıza ulaşım, eğitim, kültür alanında olduğu gibi alt yapı çalışmaları ve sosyal hizmetler konusunda da en iyi hizmeti vermek için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bir aile olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Dünya Kanser Günü dolayısıyla Tekden Hastanesi ile işbirliği gerçekleştirdik. Bu güzel etkinliğe vesile olan Tekden Hastanesi’ne duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” diye ekledi.

Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık ise, 4 sene önce “Vatandaşımızın Sağlığından Bizler Sorumluyuz” diyerek yola çıktıklarını belirterek, “Kanserde erken tanının önemini bilmeyen tek bir insanımız dahi kalmayacak demiştik. Bugün ise yüzbinlerce insanımıza ulaşmanın ve birçok kanser hastasının erken teşhisle yüzünü güldürebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bilinçlendirme eğitimlerimiz alanında uzman hekimlerimizin desteği ve özverili çalışmaları ile aralıksız devam etmektedir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı